Primar Turburea: Moş Crăciun să ne aducă mai mulţi bani în 2014

Angajaţii Primăriei Turburea încheie anul 2013 fără salarii restante. Nici însoţitorii persoanelor cu handicap nu vor fi afectaţi din cauza crizei financiare cu care se confruntă administraţiile locale la sfârşit de an. După ce a reuşit să găsească fonduri pentru a plăti salariile şi indemnizaţiile, edilul local caută soluţii pentru a putea acorda cadouri copiilor înainte de sărbători. Ion Bârcă aşteaptă mai mulţi bani în 2014, întrucât are deja aprobate mai multe proiecte ce reprezintă investiţii importante pentru comunitate.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, a reuşit să asigure plata salariilor şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap până la sfârşitul anului în condiţiile în care rectificarea mult aşteptată de administraţiile locale este pe minus. „Nu vom înregistra restanţe la plata salariilor. Nu vor fi probleme nici cu plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap. Vom acorda şi ajutorul de încălzire. Până în momentul de faţă, avem 60 de dosare pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale şi 54 de dosare pentru încălzirea cu lemne. Anul acesta foarte puţine persoane s-au încadrat pentru a beneficia de ajutoare de încălzire, din cauză că primesc subvenţii de la APIA sau că au teren intravilan mai mult decât prevede legea. A fost an un greu pe care am reuşit să-l trecem cu bine”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul comunei Turburea şi-a pus mari speranţe în anul 2014 întrucât are aprobate mai multe proiecte care reprezintă investiţii importante pentru comunitate. „Sper ca Moş Crăciun să ne aducă mai mulţi bani pentru 2014. Avem proiecte aprobate pentru care aşteptăm finanţarea. Avem un proiect prins şi la Consiliul Judeţean care vizează asfaltarea drumurilor comunale şi săteşti DS 9 (drumul Spahii de Sus - un kilometru) şi DS 49 (drum secundar, paralel cu DC 661- 4 kilometri). Tot în anul 2014 intenţionăm să împrejmuim Şcoala Gimnazială Poiana, proiect care are o valoare de 1 miliard de lei vechi, şi reabilitarea Şcolii Generale Poiana, proiect cu o valoare de 5 miliarde de lei vechi”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: