Primari amendaţi pentru că nu au deszăpezit  

Patru administratori de drumuri din zona de sud a judeţului Gorj au fost sancţionaţi de poliţiştii din Turceni cu suma de 58.000 de lei, pentru că nu au deszăpezit corespunzător şoselele. Este vorba de primăriile din Ioneşti, Brăneşti şi Plopşoru, dar şi de firma SC Delta ACM care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale. Fiecare administrator a primit o sancţiune de 14.500 lei.   

Primarilor nu le-a venit să creadă că au fost amendaţi de poliţişti pentru că nu au deszăpezit carosabilul. „Nu ştiu nimic de amendă, am întrebat şi primarul de la Brăneşti şi nu ştie nimic. Dacă cineva ne dă amendă, mi se pare normal să stea de vorbă şi cu noi”, a spus Petre Grigorie, primarul comunei Plopşoru.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj le dau asigurări primarilor că au fost sancţionaţi contravenţional pentru astfel de deficienţe. „Nu este nicio obligativitate a poliţistului să-l anunţe pe administratorul de drumuri. Constată că drumul nu corespunde şi nu este deszăpezit, îl sancţionează şi comunicarea se face procedural”, a explicat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.    

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: