Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Primari gorjeni, despre restricții: Bune, dar cam tardive

Bune, dar tardive. Așa sunt catalogate ultimele restricții care au fost impuse de luni. Câțiva primari din Gorj consideră că astfel de măsuri ar fi trebuit luate încă de acum câteva săptămâni. Edilii se tem că situația va exploda și mai tare după alegerile parlamentare de luna viitoare.

Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, este de părere că restricțiile erau mai eficiente dacă erau impuse mai din timp. Cea mai mare temere este că îmbolnăvirile vor fi mult mai multe după scrutinul din decembrie. „După 6 decembrie, veți vedea unde se va ajunge. Cred că numărul de îmbolnăviri va fi dublu. Medicii vorbesc despre asta, eu nu ascult politicienii. Medicii spun că va fi tot mai rău. Trebuie să se ia măsuri mai drastice și trebuie limitată boala. China cum a scăpat de boală? Fiecare dintre noi suntem expuși riscului. Și noi, la primărie, avem un risc, dar muncim. Nu avem altă soluție, doar să muncim. Dar există riscul acesta. Nu știi cine vine, cum vine, dar lucrăm”, a spus primarul din Cătunele, la Radio Infinit.

Școlile și afacerile nu ar trebui să fie închise, a mai completat primarul. Este de părere că, mai degrabă, s-ar impune restricții mai dure în mijloacele de transport în comun și magazine. „Nu trebuie închisă economia. Muncitorii trebuie să muncească și copiii trebuie să meargă la școală. Trebuie limitați cei care nu au nevoie să meargă în fiecare zi la magazin, în fiecare zi cu autobuzul, cu trenul, în vizite. Trebuie restricționate aceste lucruri. Noi vrem ca afară, dar nu vrem măsuri ca afară”, a mai adăugat Florinel Țuilă.

Și primarul din Bumbești-Jiu crede că măsurile impuse de luni au venit destul de târziu. „Puțin cam tardive aceste măsuri. Trebuiau luate mai demult. Nu trebuie să ajungi să ai aproape 10 mii de cazuri pe zi și 130 de morți ca să iei măsurile care se impun. Sunt binevenite. Era mult mai bine dacă erau luate de acum două, trei săptămâni, chiar o lună. Orice măsură va avea efect dacă oamenii vor respecta aceste restricții și cred că lumea s-a convins că nu este de glumă cu acest virus”, a explicat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 1,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: