Spitalul din Târgu Jiu a cerut încă un aparat PCR. Câte teste face zilnic!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ar putea crește capacitatea de testare. Conducerea unității medicale a solicitat Ministerului Sănătății încă un aparat PCR. În prezent, în laboratorul spitalului se fac în jur de 200 de teste în fiecare zi.

O gură de oxigen pentru personalul care lucrează în cadrul laboratorului din Târgu Jiu va fi laboratorul de testare ce urmează să fie deschis la Spitalul Târgu-Cărbunești. Acesta va prelua o parte din testele venite și din zona Novaci.

Oficialii spitalului din Târgu Jiu au solicitat Ministerului Sănătății încă un aparat PCR și un extractor ca să facă mai multe teste. Acum, în laboratorul de la Pasarelă, se fac câte 200 de teste pe zi. „Este foarte bine ca fiecare spital să găsească variante pentru testare. Dacă acum câteva luni apreciam că 60 de teste erau foarte multe, acum spitalul a ajuns la 200 de teste pe care le efectuează zilnic. Am discutat intens cu solicitarea de a fi dotat spitalul din Târgu Jiu cu încă un aparat PCR și un extractor. Ministerul încearcă să achiziționeze aceste aparate și să le direcționeze către spitalele care dispun de spațiul necesar și au și aceste laboratoare”, a explicat Dumitru Vienescu, directorul spitalului.

În plus, toți pacienții suspecți de Covid 19, care ajung în camerele de gardă, sunt testați rapid pentru detectarea antigenilor, apoi testul este dublat de PCR. „Pentru pacienții care se prezintă în zona de triaj și au simptome, în UPU, în vederea decongestionării cât mai rapide, se pot utiliza acele teste de detectare de antigeni. Avem două aparate pentru detectarea antigenilor SarsCov2. Unul este la UPU, la Spitalul Tudor Vladimirescu, unul la Spitalul 700. Pacienții vor fi testați rapid și, concomitent, se face și testul PCR. Pacienții pozitivi la testul rapid vor fi izolați în zona Covid, iar cei negativi vor fi menținuți în zonele tampon până la sosirea testului PCR sau pot rămâne la domiciliu până la rezultatul testului PCR”, a mai spus Vienescu, la Tele3.

Potrivit raportării făcute de DSP Gorj duminică, în 24 de ore au fost confirmate alte 61 de îmbolnăviri. Dintre acestea, 34 de teste au fost confirmate în laboratorul din Târgu Jiu, iar celelalte 27 de teste pozitive au fost raportate de laboratoarele private. 

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: