Primari greu de instalat la Săcelu şi Bîlteni. Vezi de ce!

Cel puţin doi edili aleşi pe 10 iunie în fruntea comunităţilor pe care le vor reprezenta de acum încolo se plâng de faptul că au probleme la instalarea în funcţie şi arată cu degetul către predecesorii lor. La Bâlteni fostul primar a plecat în concediu şi a lăsat baltă instituţia pe care a condus-o două mandate, în timp ce la Săcelu Ion Voica este acuzat de urmaşul său Florin Jurebie că nu se dă dus din scaunul de edil, lucru negat de acesta.

Gheorghe Păsărin, om de afaceri, a fost ales primar la Bâlteni, iar ieri a intrat pentru prima dată în biroul în care a stat opt ani de zile Vasile Vlăduleanu. Noul edil a intrat acolo mai mult pentru o poză decât pentru a se instala confortabil, el spunând că şi-ar dori să îşi preia cât mai repede atribuţiile întrucât activitatea în Primărie este blocată parţial. „Doar domnul secretar mai reprezintă, ca să spunem aşa, autorităţile locale. Primar nu este, viceprimar la fel, doar dumnealui semnează anumite acte, având competenţele limitate. Fostul primar a dezertat pur şi simplu şi nu a mai dat pe aici de pe 10 iunie. A pierdut alegerile, şi-a luat bagajul şi nu l-a interesat ce lasă în urmă”, spune alesul din Bâlteni, declaraţiile sale fiind negate de Vasile Vlăduleanu. „Mi-am luat concediu, asta am făcut. Opt ani de zile mi-am sacrificat familia şi sănătatea, nu am avut libere sau concedii, recuperez acum înainte de a mă întoarce la vechiul meu loc de muncă. Dacă oamenii nu m-au mai votat, ce să mai caut eu la Primărie- În viaţa mea nu vreau să mai aud de instituţia asta. Nu o să trec pe acolo nici să plătesc impozitele, sunt sătul de ea. O să trimit banii prin altcineva, ca să nu am datorii. Sper ca noul primar să îşi onoreze promisiunile, că de aia a fost votat”, declară Vlăduleanu.

Voica – viceprimarul lui Jurebie

Luni după-amiază ar urma să îşi intre în pâine şi edilul din Săcelu, Florin Jurebie, numai că acesta simte că încă primarul Ion Voica îi pune piedici pentru a nu fi validat la timp. Liberalul susţine că predecesorul său a lăsat Primăria fără secretar de pe 8 iunie, chiar înainte de alegeri. În astfel de condiţii constituirea noului Consiliu Local s-ar face mult mai greu, Jurebie susţinând că Voica nu se lasă „dezlipit” de pe scaunul de primar. „Nici vorbă”, spune, la rândul lui Ion Voica, fostul edil fiind prezent ieri la Primărie cu uşile larg deschise. „După cum vedeţi, deschiderea mea e totală! Şi eu vreau să se constituie Consiliul Local cât mai repede pentru că vreau să devin viceprimar. Constituirea trebuie însă să se facă legal, mai ales că, spun eu, sunt două cazuri de viitori consilieri care sunt sigur incompatibili, fiind angajaţi ai Consiliului Local. Chiar şoferul meu a devenit consilier local, deci cum poate el să voteze în Consiliul Local- Pe noul primar îl las să-mi ia locul cu mare drag, dacă este însă respectată legea”, spune Voica.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: