Primăria a căzut la pace cu proprietarii terenului din ACH

Chiriaşii din barăcile ACH îşi păstrează locuinţele până la sfârşitul lunii octombrie, pentru că proprietarii terenului au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. Deşi nu s-au putut folosi de teren, Iulian Băloi şi fraţii săi au plătit municipalităţii miliarde de lei vechi drept impozit. De peste patru ani li s-a reţinut din pensii câte 4 milioane de lei pentru datoriile de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. În al 12-lea ceas, autorităţile i-au păsuit de la plata impozitului, iar fraţii Băloi şi-au primit pensiile din luna august fără reţineri.

Proprietarii terenului din ACH au ajuns la o înţelegere cu Primăria Târgu Jiu în sensul că aceştia au amânat acţiunea de demolare a barăcilor în schimbul scutirii de la plata impozitelor. Deşi trebuiau evacuaţi în data de 15 august, chiriaşii îşi vor mai putea păstra locuinţele până la sfârşitul lunii octombrie. “Conducerea Primăriei Târgu Jiu ne-a rugat să-i mai păsuim pe chiriaşi până la sfârşitul lunii octombrie, întrucât nu au putut fi date în folosinţă locuinţele sociale. Am fost la faţa locului şi am văzut că în prezent se lucrează la realizarea racordurilor la reţelele de utilităţi”, a declarat Iulian Băloi, unul din proprietarii terenului din ACH.

După mai bine de patru ani, primăria a făcut o concesie şi i-a scutit pe proprietari de la plata impozitului. “Din anul 2008 şi până în luna august am plătit impozit pentru un teren de care nu ne-am putut folosi. Primăria a încasat chirii, iar mie şi fraţilor mei ni s-au reţinut lunar câte 4,2 milioane de lei vechi din pensii, pentru impozit. Pe baza demersurilor care s-au făcut, începând cu luna august ne-am primit pensiile integral. Abia acum, primăria a transmis o adresă la Casa de Pensii a nu ni se mai opera reţineri, deşi le-am spus de nenumărate ori că îmi creează un debit fictiv întrucât nu m-am folosit de teren în ciuda faptului că există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă”, a mai precizat Iulian Băloi.

Primăria pregăteşte locuinţe sociale

Din cele 98 de familii care au ocupat barăcile ACH, doar 60 şi-au depus dosarele în vederea obţinerii unor locuinţe sociale din partea Primăriei Târgu Jiu. Reprezentanţii municipalităţii spun că aproximativ 10 familii au fost deja mutate de către ACH în alte colonii din apropierea şantierelor, iar unii dintre chiriaşi au fost depistaţi că sunt proprietari de terenuri şi locuinţe în Târgu Jiu, Tismana, Baia de Aramă, Peştişani şi Vrata (Mehedinţi). “Am discutat cu domnul Băloi şi a fost de acord să-i mai păsuiască pe chiriaşi până la sfârşitul lunii octombrie pentru a putea să le repartizăm locuinţe sociale la cei îndreptăţiţi”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: