Primăria angajează medic veterinar pentru câini

Câinii comunitari din Târgu Jiu vor avea se pare din a doua jumătate a lunii iulie un medic veterinar care se va ocupa exclusiv patrupedele din padocul de la CET. Treaba acestuia va fi să îi sterilizeze şi să-i vaccineze constant.

Cei peste 300 de câini comunitari din padoc vor primi în cel mai scurt timp un medic veterinar care va lucra cu ei în permanent. Postul pentru medicul veterinar va fi scos la concurs chiar luni. „Am aprobat în consiliu local crearea unui post pentru un medic veterinar care să fie în permanenţă la padoc. Noi am vrea ca medicul să fie tânăr, dar cu experienţă care să aibă ca prioritate vaccinarea şi îngrijirea câinilor străzii”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale Gorj.

Numărul câinilor comunitari a crescut în ultima perioadă foarte mult cu atât mai mult cu cât se pare că hingherii se confruntă cu o nouă problemă. „Cea mai mare supărare a noastră este aceea că oamenii de la ţară aduc animalele la oraş şi le abandonează pe la periferie. În ritmul ăsta nu o să scăpăm niciodată de ei. În acest moment avem 300 de câini la padoc”, a declarat Alexandru Zaharia.

Cu toate astea, angajaţii padocului nu pot face nicio mişcare greşită pentru că directoarea Pro Animal este tot timpul cu ochii pe ei. „Toată ziua, chiar şi de două ori pe zi vine în vizită să vadă ce mai fac, dacă sunt îngrijiţi, dacă sunt hrăniţi. A mai şi luat din ei pentru a-i duce la fostul padoc”, a mărturisit Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: