Primăria Bolboşi a scăpat de insolvenţă. Cum a reuşit!

Autorităţile locale din comuna Bolboşi nu îşi mai fag griji în ceea ce priveşte o posibilă intrare în insolvenţă a primăriei. Administraţia locală se confrunta cu mari probleme financiare, asta după ce un constructor a câştigat în instanţă un proces cu primăria, iar aceasta din urmă trebuia să plătească peste 600.000 lei. Salvarea, dacă se poate spune aşa, a venit de la Guvern, care la finele anului trecut a alocat primăriei întreaga sumă. Numai că primăria deja reuşise să achite mare parte din bani.

Primăria Bolboşi ajunsese într-o situaţie critică după ce, în toamna anului 2015, magistraţii din Craiova au dat o hotărâre în favoarea firmei Bob Transmondo, care avea de recuperat de la autorităţile locale 647.700 lei pentru pietruirea a 1 km de drum, mare parte din sumă reprezentând penalităţi de întârziere. Contractul cu firma Bob Transmondo a fost semnat de fostul primar al comunei, în plină campanie electorală, dar primăria având conturile blocate nu a putut să-l achite în termen. Administraţia locală a făcut toate demersurile cu putinţă pentru a plăti suma aferentă hotărârii judecătoreşti, astfel încât să primăria să nu intre în insolvenţă. A reuşit să strângă mare parte din sumă, iar între timp a solicitat, prin intermediul autorităţilor judeţene, sprijin de la stat. Ajutorul financiar a venit chiar la finele anului trecut, spune primarul Gheorghe Bilea. "La sfârşitul anului 2015 Guvernul ne-a alocat toată suma pentru a plăti hotărârea judecătorească, respectiv 647.000 lei, dar, în urma somaţiei pe care ne-a făcut-o firma plătisem deja din ea vreo 423.000 lei. Deci, diferenţa ne-a dat-o Guvernul şi am rezolvat problema. A fost cel mai mare debit pe care l-am rezolvat datorită Guvernului. Suma a fost alocată din fondul special. Era un avantaj pentru noi dacă ştiam că primim toată suma. Noi am folosit din bugetul nostru propriu o sumă destul de mare pentru a plăti această hotărâre judecătorească. Din ce a alocat statul am plătit diferenţa, restul de bani i-am returnat", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Autorităţile locale au spus că speră să recupereze banii pe care i-au plătit antreprenorului care a pietruit drumul. Asta pentru că, spune primarul Bilea, a făcut o plângere penală referitoare la acel contract.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: