Primăria Bumbeşti Jiu cere deblocarea a 135 de posturi

Instituţia Prefectului Gorj a solicitat ieri guvernului deblocarea unui număr record de posturi. Este vorba de cinci primării din judeţ care în total au solicitat 148 de posturi din care 135 doar primăria Bumbeşti Jiu. Potrivit şefului Biroului Legalitate Acte din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj, Liviu Diaconescu, primăria Bumbeşti Jiu a făcut o solicitare de 132 de posturi doar pentru spitalul ce urmează să fie redeschis în localitate.

Cinci primării din județul Gorj au solicitat ieri Instituției Prefectului deblocări de posturi pentru că nu mai fac față volumului de muncă. Solicitare record a venit însă din partea primăriei Bumbești Jiu ca urmare a redeschiderii spitalului din localitate. Primarul Constantin Bobaru a cerut să-i fie deblocate 135 de posturi din care trei pentru primărie și 132 pentru spital. Solicitarea a fost avizată de Instituția Prefectului. ”Ieri am transmis o solicitare foarte importantă pentru primăria Bumbești Jiu care solicită deblocarea unui număr de 135 de posturi, din care 132 doar pentru spitalul Bumbești Jiu iar restul de trei posturi pentru primărie. Instituția Prefectului a avizat deblocarea acestor posturi și am trimis solicitarea către Guvern urmând o hotărâre de guvern în acest sens”, a declarat Liviu Diaconescu, șef Birou Legalitate Acte din cadrul Prefecturii.

Diferența de 13 posturi au fost solicitate de primăriile Rovinari, Tismana, Drăguțești și Runcu.

POSTURI

În luna iulie, Instituția Prefectului a mai trimis o solicitare către guvern din partea a zece primării și Consiliul Județean care au cerut deblocarea unui număr total de 34 de posturi. Liviu Diaconescu a declarat ieri că în luna iunie a fost făcută o analiză a solicitărilor făcute de la începutul anului și doar cele zece primării au mai primit aviz. ”Noi am solicitat în cursul anului 2012 deblocarea unor astfel de posturi iar în luna iunie s-a făcut o reanaliză a încadrării în cheltuielile de personal având în vedere majorarea unor astfel de cheltuieli datorate de mărirea salariilor cu 8%”, a adăugat Liviu Diaconescu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: