Primăria Bumbeşti-Jiu vrea să scape de serviciul de salubrizare

Primăria Bumbeşti-Jiu externalizează serviciile de salubrizare din localitate. Lucrările au fost scoase la licitaţie, iar ofertele pot fi depuse până în 12 iunie. Contractul este pentru o perioadă de doi ani iar lucrările sunt estimate la peste nouă miliarde de lei vechi.

Consiliul Local din Bumbeşti-Jiu a decis scoaterea la licitaţie a serviciilor de salubrizare din localitate. După ce a încetat contractul cu vechiului operator, autorităţile locale au fost cele care au preluat acest serviciu, folosindu-se de utilaje închiriate pentru colectarea deşeurilor menajere. „Am scos la licitaţie serviciile de salubrizare, pentru a externaliza această activitate, conform hotărârii consiliului local. Noi, la momentul acesta, prestăm aceste servicii cu utilaje închiriate. Cetăţenii plătesc taxă 4,5 lei pe lună. La agenţii economici taxa este de 60 lei/mc. Pentru noi este costisitor şi nici nu putem noi să facem aceste activităţi. A fost doar o perioadă de tranziţie până găsim soluţia convenabilă. Am avut probleme în trecut cu vechiul operator Bayon. Vrem să concesionăm această activitate unui operator care îndeplineşte condiţiile şi este licenţiat pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere”, a spus primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru.

Contract de cesiune pe doi ani

Firma căreia îi vor fi atribuite aceste lucrări va stabili tariful direct cu beneficiarii. „Suma de 9,3 miliarde de lei vechi este estimarea contractului pe perioada stipulată în caietul de sarcini. Suma va reprezenta serviciile prestate de operator către agenţii economici şi persoane fizice, plata făcându-se în baza contractelor de prestări servicii între operator şi utilizator. Nu va fi cu taxă, ci cu tarif. Contractul este pe doi ani până în 2015, după aceea o să intre contractul cu asocierea intercomunitară ADIS”, a mai spus primarul Constantin Bobaru.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: