Primăria Câlnic aşteaptă deblocarea posturilor pentru Centrul de Informare

Centrul de Informare Turistică de peste 200.000 de euro, realizat la Câlnic cu fonduri europene, este în continuare închis în ciuda dotărilor cu aparatură electronică de ultima generaţie. Asta din cauză că Guvernul nu permite angajări deşi primăria ar putea asigura salariile personalului. Autorităţile locale speră că se găsească soluţii în această primăvară pentru că termenul până la care a fost prelungită cererea de finanţare expiră în luna iunie.

Primăria Câlnic intenţiona să inaugureze Centrul de Informare Turistică încă din primăvara anului trecut, însă proiectul a impus angajarea a cel puţin două persoane cu specializare în turism. Pentru a evita returnarea banilor europeni, autorităţile locale au prelungit cererea de finanţare cu încă un an. „Până la data de 16 iunie 2013 trebuia să angajăm cel puţin două persoane cu pregătire în turism, însă din cauză că Guvernul nu a deblocat posturile respective am prelungit cererea de finanţare cu încă un an. Valoarea totală a investiţiei este de 200.000 de euro. Mai avem de primit încă 100.000 de euro plus rambursarea TVA-ului. Sperăm ca Guvernul să ne deblocheze posturile solicitate întrucât bugetul local permite salariilor pentru personalul Centrului de Turistică”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Edilul local aşteaptă noi reglementări în speranţa că va putea face angajări în această primăvară. “Am înţeles că în luna martie cei de la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, instituţia prin intermediul căreia am luat fondurile, vor face o nouă solicitare pentru deblocarea posturile. În condiţiile în care problema nu va putea fi rezolvată în primăvară suntem nevoiţi ca în luna iunie să prelungim din nou cererea de finanţare”, a mai precizat primarul Vulpe.

Centrul de Informare Turistică este dotat cu mobilier şi aparatură electronică de ultimă generaţie, iar odată cu inaugurarea sa va funcţiona şi un site propriu de promovare.

DEFICIT

În momentul de faţă, Primăria Câlnic se confruntă cu un deficit de personal. Pe lângă cele două posturi necesare pentru funcţionarea Centrului de Informare, autorităţile locale au solicitat şi deblocarea a trei posturi vacante. “În prezent, Primăria Câlnic îşi desfăşoară activitatea cu 8 funcţionari publici, plus primarul şi viceprimarul. Mai avem nevoie de un jurist, o persoană la asistenţă socială şi una la resurse umane. De mai multe luni am  solicitat deblocarea celor trei posturi dar nu am primit nici un răspuns”, a declarat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: