Primăria face curățenie în curtea unui sătean. Primar: Vrem să-l facem să-și schimbe stilul de viață

O parte din angajații primăriei, împreună cu beneficiarii de ajutor social, s-au mobilizat marți pentru a face curățenie într-o gospodărie din localitatea. S-a întâmplat în comuna gorjeană Roșia de Amaradia, acolo unde o familie din satul Șitoaia este certată cu ordinea, spre disperarea vecinilor. Primarul speră ca în felul acesta să dea o lecție familiei respective, care, dacă nu intră în rândul lumii, va suporta consecințele.

Familia este monitorizată de ceva timp de autoritățile locale, după ce sătenii au anunțat că vecinii lor își lasă animalele să moară de foame, deși singura sursă de venit este subvenția primită pentru acestea de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, precum și alocațiile celor două fete.

”Avem un caz mai special în comună, la domnul Vasile Aniniș, cunoscut de toți oamenii din localitate sub numele de Drilă. Acesta, pe lângă faptul că a deținut și încă mai are multe animale, le lasă pur și simplu să moară de foame, în ciuda faptului că trăiește doar din subvenția de la APIA. Am avut probleme cu dumnealui la modul că îi mor animalele de foame și le îngroapă pe unde apucă, asta spre disperarea vecinilor care nu mai suportă situația. Să nu mai vorbim de mizeria și haosul din gospodărie”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Vecinii s-au plâns autorităților și că gospodăria acestora s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Primarul din Roșia de Amaradia a organizat marți o acțiune de curățenie la familia din satul Șitoaia.

”O parte din angajații primăriei împreună cu cei de la ajutor social am fost să facem curățenie la domnul Drilă în gospodărie. Lucrurile nu sunt ok acolo, la capitolul curățenie și igienă, în contextul în care au două fete, una la grădiniță și alta la școală. Ne-am apucat să refacem gardul, am aruncat tot ce nu era la locul lui în curte, am tăiat lemnele aruncate aiurea, ca să le aibă pentru foc, și am început cu acordul lui și curățenia generală în casă, adică am luat materiale și zugrăvim, igienizăm și încercăm să punem totul la punct. Vrem să-i dăm de înțeles că e timpul să-și schimbe stilul de viață și să renunțe la vechile obiceiuri”, a mai spus Liviu Cotojman.

Primarul din Comuna Roșia de Amaradia este decis să ceară sprijinul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului. ”După ce o să punem totul la punct, pentru că mai avem de muncit acolo câteva zile, o să îi monitorizăm în continuare să vedem dacă întrețin ce am făcut. Le-am spus că nu mai tolerez situația asta și, dacă nu întrețin curățenia, mă văd nevoit să cer sprijinul DGASPC-ului, pentru că fetele nu pot sta într-un mediu neprielnic”, a mai spus Liviu Cotojman.

Familia cu pricina avea mai multe animale, dar pentru că nu a avut grijă de ele, o mare parte au murit de foame.

Vizualizări: 9,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: