Primăria Glogova solicită compensarea arieratelor

Primăria Glogova aşteaptă etapa a doua de compensare a arieratelor pentru a putea ieşi de sub executarea silită. Este vorba despre o compensare a datoriilor primăriei către agenţii economici, aceştia urmând la rândul lor să scape de nişte obligaţii financiare la bugetul de stat. În momentul de faţă, Primăria Glogova are o datorie de 55 de miliarde de lei vechi către firma care a construit în urmă cu câţiva ani cei trei kilometri de drum.

Primăria Glogova nu a reuşit să iasă de sub executarea silită nici până în momentul de faţă. Edilul local încă mai aşteaptă actul normativ în baza căruia 

să poată fi stinse o parte din datoriile pe care primăria le are către firmele prestatoare.

În aceste condiţii, agenţii economici ar mai scăpa, la rândul, de arieratele către bugetul de stat. “În continuare ne aflăm sub executare silită. Am solicitat bani pentru plata arieratelor în cea de-a doua etapă de compensare. În prima fază nu ne-am încadrat pentru că agenţii economici la care noi eram datori nici nu aveau datorii către bugetul de stat. Am înţeles că deja s-a demarat procedura pentru faza a doua şi sperăm să scăpăm din impasul financiar în care ne aflăm”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul de la Glogova.

Arieratele Primăriei Glogova au fost moştenite de la vechea administraţie. Mai exact, este vorba despre o executare silită impusă de neplata datoriilor la firma care a construit în urmă cu câţiva ani cei trei kilometri de drum. “Suntem executaţi silit pentru cele 55 de miliarde, cât a costat asfaltarea a trei kilometri de drum. Noi am contestat executarea, dar am pierdut. În momentul de faţă, nu mai putem face nimic acum, cum ar fi o deschidere de credite pentru a executa vreo lucrare  pentru că suntem sub o executare silită. Aşa că nu se poate vorbi de investiţii. Sperăm să reuşim să plătim salariile”, spune Gheorghe Alpredi.

Acesta a mai precizat că primăria stă bine în ceea ce priveşte încasarea impozitelor de la cetăţeni, însă aceşti bani sunt nesemnificativi în raport cu datoriile gigant.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: