Primăria Motru a respins studiul de fezabilitate pentru grupul energetic

Primăria Motru a respins studiul de fezabilitate întocmit de Institutul Politehnic Bucureşti pentru construirea grupului energetic de 100 MW în localitate. Documentul nu a fost recepţionat de autorităţile locale pe motiv că nu au fost respectate obiectivele prevăzute în caietul de sarcini. Studiul de fezabilitate a fost trimis înapoi celor din capitală, pentru a fi completat conform cerinţelor.

Funcţionarii primăriei Motru însărcinaţi cu achiziţiile la nivel de municipiu nu au recepţionat studiul de fezabilitate întocmit de Institutul Politehnic Bucureşti. Primarul Dorin Hanu spune că studiul trebuie să fie unul bine documentat pentru ca investiţia să fie scoasă la licitaţie internaţională. „Ne-a venit studiul de fezabilitate şi au apărut unele discuţii între funcţionarii mei de la primărie şi cei care au făcut proiectarea. Nu au vrut să recepţioneze, nu atingea toate obiectivele prevăzute în caietul de sarcini şi l-au trimis înapoi. Se face corespondenţa cu cei de la Bucureşti. Studiul de fezabilitate nu respectă în totalitate caietul de sarcini. Sunt unele lucruri care s-au omis acolo şi cei de la achiziţii de la mine n-au vrut să recepţioneze. Noi vrem să facem o licitaţie internaţională care presupune o documentare mult mai bună decât un studiu de fezabilitate care se face ambiguu”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

Întocmirea studiului de fezabilitate pentru grupul energetic de la Motru a costat 500 de milioane lei vechi, sumă aprobată de consiliul local.

Supraproducţia de energie ţine departe investitorii

Autorităţile locale din Motru mai spun că surplusul de energie de pe piaţă ar putea determina investitorii să nu fie interesaţi de grupul energetic. „Nu e vorba de a se întârzia licitaţia, problema este că la ora actuală pe piaţă e un surplus de energie electrică, dacă CEO a avut atâtea probleme. Există din punctul nostru de vedere şi o teamă că nu vor participa prea mulţi la licitaţie deşi la un moment dat au venit atâţia şi s-au interesat. O să mergem în continuare şi vom vedea ce se va întâmpla. Întâi aprobăm studiul de fezabilitate în consiliul local, iar apoi se va scoate la licitaţie”, a mai spus primarul Hanu.

De îndată ce studiul de fezabilitate va fi recepţionat de autorităţile locale din Motru, se va întocmi un proiect de hotărâre pentru a fi introdus în consiliul local.  

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: