Primăria pasează datoria către Pandurii la Consiliul Local

Primarul  Marcel Romanescu se bucură pentru faptul că Pandurii Târgu Jiu a primit o şansă de a se salva şi din punct de vedere financiar, după câştigarea procesului cu acţionarii. Edilul susţine că Primăria Târgu Jiu nu este obligată să plătească nici o sumă către Pandurii, pentru că în Hotărârea Judecătorească a  Curţii de  Apel Craiova  apare Consiliul Local.

Câştigarea procesului împotriva acţionarilor salvează clubul Pandurii, dar agită spiritele în ceea ce priveşte plata sumelor datorate către club. Cei care au susţinut mereu că nu datorează bani clubului de fotbal pe care l-au înfiinţat nu au putut dovedi acest lucru şi în instanţă şi vor fi nevoiţi acum să găsească soluţii pentru a plăti sumele datorate.

Primarul Marcel Romanescu a spus că se bucură pentru Pandurii, dar nu şi pentru consilieri, şi le cere acestora să găsească acum soluţii legale pentru rezolvarea problemei. „Pe de o parte, mă bucur pentru clubul Pandurii pentru că i se dă o şansă din punct de vedere financiar. Indiferent că vorbim de entităţile private sau cele de stat, dacă cineva, la un moment dat, şi-a asumat această obligaţie,  trebuia să o respecte. Hotărârea judecătorească nu poate fi comentată”, a precizat primarul Romanescu.

Primarul susţine că acţionar la Pandurii este Consiliul Local, nu Primăria Târgu Jiu: „În privinţa sumelor pe care trebuie să le aloce autoritatea pe care o reprezint, am un punct de vedere diferit faţă de tot ceea ce am auzit în aceste zile. Acţionar în acest club este Consiliul Local, nu sunt reprezentant al consiliului şi nici măcar mandatat să reprezint consiliul în acest club. Iar Primăria Târgu Jiu, aşa cum se observă din Hotărârea Judecătorească, nu are nici un fel de obligaţie. La acest moment Primăria nu este obligată să plătească acea sumă”.

Primarul le recomandă acum consilierilor locali să găsească soluţii, fie să apeleze la recurs, fie să găsească o altă soluţie legală: „Vreau să cred că, după ce li se va comunica această hotărâre, consilierii vor lua o decizie. Poate găsesc o modalitate de a formula un recurs în privinţa acestei hotărâri, dar consilierii trebuie să găsească soluţiile legale. Entitatea care apare în Hotărârea Judecătorească este Consiliul Local, nu Primăria. În comparaţie cu Consiliul Judeţean, în entitatea UAT Târgu Jiu există două structuri, Consiliul Local reprezentat de consilieri şi Primăria Târgu Jiu care mă are pe mine reprezentant. La acest moment la care discutăm nu poate fi executată Primăria Târgu Jiu, atâta timp cât nu a fost parte în acest proces”.

Chiar dacă nu a fost parte în proces, Primăria Târgu Jiu a trimis totuşi reprezentanţii la procesul de la Curtea de Apel, juristul primăriei fiind prezent la toate procesele şi depunând şi documente în numele primăriei.

De la intrarea Primăriei în asocierea de la clubul Pandurii, primăria Târgu Jiu a fost mereu reprezentată în AGA de primarul Târgu Jiului, iar după cum se poate vedea de pe panourile publicitare din perioada în care echipa evolua în Europa League, a apărut doar emblema şi numele Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: