Primăria pune Pandurii la plată ca să joace acasă

Echipa locală Pandurii Târgu Jiu a fost nevoită să plătească pentru a juca două meciuri amicale pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Pandurii a disputat vineri două meciuri amicale cu ACS Viitorul Târgu Jiu şi CSM Reşiţa, şi pentru ambele a fost taxată de Primăria Târgu Jiu.

Deşi primarul Marcel Romanescu a declarat public că echipa de tradiţie a Gorjului nu va plăti pentru meciuri amicale şi că poate disputa oricând. gratuit, meciuri de pregătire pe propriul teren, vineri Primăria, prin Direcţia de Patrimoniu, a solicitat ca Pandurii să achite o taxă de folosire a terenului pentru cele două meciuri amicale pe care le-a disputat pe Stadionul Municipal.  „Din punctul meu de vedere, Pandurii poate să joace şi meciurile amicale pe stadionul din Târgu Jiu”, spunea primarul Marcel Romanescu cu puţine zile în urmă dar la puţin timp după declaraţia acestuia Pandurii a fost pusă să plătească pentru a juca pe propriul teren două meciuri  de pregătire.


Mai mult decât atât, Pandurii a fost pusă în situaţia de a plăti şi pentru primul meci amical de vineri la care era echipă oaspete, pentru că gazda partidei a fost ACS Viitorul Târgu Jiu. Meciul s-a disputat de la ora 11:00, pe Stadionul Municipal, iar contravaloarea închirierii acestuia s-a împărţit între cele două echipe.


După-amiază, de la ora 18:00, Pandurii a jucat cu CSM Reşiţa şi a fost din nou nevoită să achite taxă de închiriere a terenului pentru acest amical, la care era echipă gazdă.

Paradoxal, clubul Pandurii este cel care a plătit milioane de euro atunci când a amenajat terenul de joc, începând cu drenaj, instalaţie de irigare şi suprafaţa de joc, dar, chiar dacă a plătit o dată pentru a construi terenul, acum echipa oraşului Târgu Jiu este nevoită să plătească din nou pentru a juca pe propriul teren. O situaţie unică în România şi care e greu de explicat de către autorităţile locale care susţin, prin declaraţii că vor să ajute echipa, dar prin fapte demonstrează contrariul. „Ţin în mod deosebit ca Pandurii să poată activa, atâta timp cât va exista ca şi club, doar pe arena din Târgu Jiu”, spunea primarul Marcel Romanescu atunci când se punea problema ca Pandurii să părăsească Târgu Jiul pentru a juca pe un alt stadion, după care a declarat că va  propune Consiliului Local folosirea bazei sportive de către clubul Pandurii pentru anul următor competițional.

FOTO (ARHIVĂ, luna mai, 2020)

Galerie foto


Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: