CSM Târgu Jiu, o şansă pentru juniorul Tudor Manciu

CSM Târgu Jiu priveşte şi către pepiniera clubului pentru noul sezon. Cel mai tânăr jucător cooptat în lotul lărgit al CSM Târgu Jiu este Tudor Manciu, un junior născut pe 26 februarie 2003, care a semnat un contract valabil pentru un sezon, el având dublă legitimare la CSS-CSM Târgu Jiu.

CSM a adus în această vară mulţi jucători cu experienţă, mai ales americani, dar nu uită nici de propria pepinieră şi a transferat un tânăr junior de la CSS-CSM.

Tudor Manciu are doar 17 ani, iar de la opt ani a început să descifreze tainele baschetului sub comanda antrenorului Laurențiu Răuț. De la 11 ani este legitimat la CSS Târgu Jiu, fiind un jucător de talie, care are în palmares participarea la turneul final U14 și clasarea pe locul 7 la nivel național.  

Antrenorul Claudiu Alionescu spune că va apela la mai mulţi astfel de tineri pentru lotul său: „Juniorii localnici sunt o prioritate pentru noi. În perioada următoare vor fi mai mulți jucători tineri care vor face parte din lotul lărgit și sper ca această experiență să-i ajute, în special în campionatele juvenile”.

Lotul echipei de baschet s-a reunit luni iar manciu deja se pregăteşte cu echipa fiind dornic să arate ce poate în campionat: „Îmi doresc ca munca mea de până acum să aibă și răsplată, să dovedesc lucrurile de care sunt în stare, să joc cât mai mult timp alături de echipă pe teren, dar mai ales să învăț, să aprofundez, pentru că mereu e loc de învățat lucruri noi, și să devin cât mai bun posibil”.

Primul contact cu o echipă de seniori l-a avut în momentul în care a fost legitimat la ACS Târgu Jiu, echipă pentru care a și debutat la nivel de seniori. Sezonul trecut a consemnat debutul și pentru CSM Târgu Jiu. Manciu a făcut parte din lotul CSM și a primit șansa de a bifa minute în meciuri oficiale din partea antrenorului Claudiu Alionescu.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: