Primăria Rovinari a cerut la CEO retrocedarea terenurilor de la Vârţ

Administraţia oraşului Rovinari a făcut demersuri la Complexul Energetic Oltenia pentru retrocedarea terenurilor libere de sarcini din cartierul Vârţ. Primăria vrea să facă investiţii în această zonă, însă nu poate pentru că nu face parte din domeniul public. În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) a companiei ce va avea loc luna viitoare se va supune aprobării cedarea unor active sociale Consiliului Local Rovinari şi ar putea fi vorba despre aceste terenuri.

Reprezentanţii primăriei Rovinari au solicitat CE Oltenia să-i retrocedeze terenurile companiei din cartierul Vârţ, dar şi să-i cedeze reţeaua de apă potabilă şi canalizare. În ultimii ani, autorităţile nu au avut nicio pârghie legală pentru a face investiţii în această zonă, asta pentru că proprietar este complexul. În şedinţa AGA a CE Oltenia programată pentru data de 22 iunie este pe ordinea de zi şi un transfer de active de la complex către Consiliul Local şi Mitropolia Olteniei. Este vorba de active evaluate la câteva milioane de lei. „Aprobarea transferului cu titlu gratuit al unor active cu caracter social, din patrimoniul Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA către Consiliul Local Rovinari şi Mitropolia Olteniei - Arhiepiscopia Craiovei şi diminuarea capitalului social Complexului Energetic Oltenia cu valoare totală de 9.883.612, 75 lei în conformitate cu prevederile articolului 15 din Legea nr. 137/2002”, se arată în convocatorul publicat în Monitorul Oficial.

Şedinţă AGA

Conducerea oraşului Rovinari crede că este vorba despre activele pentru care au depus adrese la CE Oltenia. „Am făcut adrese să primim terenurile de la Vârţ şi ne bucurăm foarte mult dacă este vorba de acele terenuri pentru că noi n-am putut investi deloc în parcuri de joacă, terenuri de sport, o grădiniţă, în nimic, practic, neavând terenul. Dacă ne vor fi retrocedate terenurile libere de sarcini ne bucurăm că, în sfârşit, reuşim după mulţi ani să facem investiţii. Probabil ne vor da terenurile şi utilităţile. Noi am făcut adrese în sensul acesta, de foarte mulţi ani insistăm să primim şi canalizarea, alimentarea cu apă. E firesc să o întreţinem noi”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari. Cât despre activele transferate Mitropoliei Olteniei, ar putea fi vorba de catedrala din Rovinari, amplasată în zona centrală oraşului. Clădirea a fost ridicată în urmă cu mulţi ani de fosta SNLO, iar acum ar putea intra în patrimoniu parohiei. De-a lungul vremii şi Primăria a alocat fonduri pentru acest lăcaş de cult, poate cel mai mare din oraş. În prezent se lucrează la realizarea picturii bisericii. 

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: