Primăria Rovinari, împrumut la Trezorerie

Primăria orașului Rovinari este singura unitate administrativ teritorială din Gorj care a accesat un împrumut la trezoreria statului pentru a finaliza un proiect cu risc pe fonduri europene. Este vorba de dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc, proiect început prin anul 2011 și care viza atât dotarea, cât și reabilitarea sediului la o valoare de 4,2 milioane de lei.

Toate unitățile administrativ-teritoriale din județ care aveau proiecte pe fonduri europene cu risc puteau accesa un împrumut la Trezorerie cu care să ducă la bun sfârșit investițiile. Primăria Rovinari este singura administrație locală care s-a împrumutat 1.000.000 de lei pentru finalizarea dotării Ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului. Împrumutul s-a contractat pentru o perioadă de doi ani, timp în care autoritățile locale vor înapoia suma de bani în rate plus dobândă. ”Primăria Rovinari este singura care a contractat un împrumut de 1.000.000 de lei pe un termen de doi ani. Nu pot să vă spun cât vor plăti lunar pentru că încă nu a venit graficul de rambursare. Banii au avut o destinație precisă, au venit cu destinație specială”, a spus Daniela Irimescu, șeful Trezoreriei Târgu Jiu.

Cert este că primarul de la Rovinari, Claudiu Vodislav, a declarat încă de la apariția ordonanței că ia în calcul varianta împrumutului pentru că altfel riscau să dea înapoi Uniunii Europene și banii din reabilitare. Proiectul este unul cu risc pentru că nu s-a finalizat până la încheierea exercițiului financiar, respectiv sfârșitul anului 2015.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: