Primăria Rovinari vrea să devină independentă energetic. „O să investim în fotovoltaice”

Prinse în tăvălugul facturilor majorate la utilități, tot mai multe primării vor să devină independente din punct de vedere energetic. Un exemplu este și Primăria Rovinari, care vrea să instaleze panouri fotovoltaice ca să asigure energia electrică necesară pentru primărie, școli și spital. Problema cea mai mare este să caute și terenurile care se pretează pentru o astfel de investiție.

Edilul din Rovinari, Robert Filip, a explicat că se vede nevoit să caute soluții astfel încât să nu mai depindă de nicio companie când vine vorba de curent cel puțin. Astfel că vrea să investească în fotovoltaice anii următori.

“Au venit peste tot facturi mari. Noi, ca primărie, nu beneficiem de acea ordonanță, și nu suntem plafonați. Nu mai existau oameni în SEAP care să facă contracte cu noi, ceea ce e o problemă delicată și ne vom schimba strategia. O să încercăm să devenim independenți din mai multe puncte de vedere. Ne vom chinui să scriem proiecte în așa fel încât școlile noastre, liceul, primăria să poată să fie conectate la rețeaua noastră. O să ne punem panouri. O să încercăm să schimbăm strategia pentru că atunci când depinzi de cineva e foarte complicat”, a declarat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Planurile vin mai ales în contextul în care panourile fotovoltaice instalate deja pe două parcări din oraș s-au dovedit extrem de utile.

„Noi mai avem ghinionul că nu dispunem de atât suprafețe de teren și apropiate de oraș, pe care să poată fi amplasate aceste panouri, dar e clar că vom regândi o strategie pentru anii care urmează,. Trebuie să devenim independenți. Am făcut acele parcări cu panouri fotovoltaice și am constatat că reușim, din cele două parcări, să acoperim factura de utilități de la iluminatul public. E clar că e un lucru bun”, a mai spus Filip, la Radio Infinit.

De asemenea, Primăriile Bustuchin ori Roșia de Amaradia au investiții în diferite stadii, care le ajută să producă energie electrică și să devină independente din punct de vedere energetic. 

Vizualizări: 2,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: