Primăria Săulesti a dat 25.000 lei unei firme din greseală

Primăria comunei Săulești a ajuns în instanță cu o firmă din cauza neglijenței compartimentului de contabilitate din cadrul instituției. Cum numai la noi se poate întâmpla, primăria i-a dat mai mult cu aproape 25.000 lei firmei Building Consult pentru asfaltarea a 700 de metri de drum după care a trebuit să dea firma în judecată pentru a-și recupera diferența de bani. Potrivit juristului primăriei, Iustin Andrița, primăria mai are de recuperat aproape 3.500 lei.

O greșeală a contabilei primăriei a făcut ca firma Building Consult să primească peste valoarea contractului suma de 24.999 lei. Cum era și firesc, firma a tăcut mâlc și a primit banii fără a sesiza cuiva greșeala făcută de cei din contabilitate. ”Am avut un contract de asfaltare a unui drum ce leagă stația de la Bibești de drumul județean, circa 700 de metri. Valoarea contractului încheiat în anul 2009 a fost de 225.194 lei. Anul acesta am constatat că din eroare s-a plătit suma de 24.999 lei peste valoarea contractului. A fost o greșeală a contabilității”, a declarat Iustin Andrița, jurist în cadrul primăriei Săulești.

Proces pentru restituirea banilor

Imediat ce a sesizat greșeala, primăria a acționat în instanță firma respectivă pentru recuperarea banilor atribuiți peste valoarea contractului. La ora actuală mai au de recuperat 3.500 de lei. ”Firma nu a spus nimic, a tăcut mâlc deși au văzut că au primit mai mulți bani. Bineînțeles că noi le-am calculat și penalități la suma respectivă pentru că noi am încheiat contractul în 2009. Valoarea penalităților este de 2.400 lei . Din câte știu eu au început să plătească, mai au la ora actuală să ne restituie 3.500 lei și se va stinge litigiul”, a adăugat Iustin Andrița.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: