Primăria Săulești are nevoie de rectificare pentru plata salariilor şi utilităţilor

Întârzierea rectificării bugetare creează mari probleme la Primăria Săulești. Angajații stau cu frica-n sân gândindu-se că în luna octombrie nu-și vor primi lefurile, asta pentru că nu mai sunt bani de salarii, iar de rectificare nu se aude nimic. Mai mult decât atât, nici facturile la energia electrică nu sunt achitate, iar primarul se așteaptă să primească înștiințări pentru debranșare. Dacă se va ajunge aici, iluminatul public, dar și cel de la instituțiile publice, inclusiv de la școli, se va sista.

Situația la Primăria Săulești este una tensionată, pentru că angajații au rate la bănci și se gândesc cu groază la faptul că nu le pot achita. Dacă salariul din septembrie l-au primit, nu mai sunt bani pentru lunile următoare. Singura șansă ca aceștia să primească bani în octombrie ar fi rectificarea bugetară, de care nu se aude nimic. „Noi suntem una din primăriile sărace. Nu încasăm mai mult de două miliarde de lei pe an. În acest moment nu avem bani pentru salariile din octombrie. Angajații au rate la bănci, datorii și mă tot întreabă de rectificare, dacă am auzit ceva, iar eu nu știu ce să le spun. De obicei în anii trecuți primeam bani la rectificare, sper să primim și anul acesta”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești.

Facturile restante pot lăsa școlile în beznă

O altă problemă cu care se confruntă Primăria Săulești este legată de facturile restante la electricitate. Primarul se așteaptă să primească din moment în moment notificări pentru debranșase. „Nu avem bani nici pentru factura la electricitate. Avem facturi restante. Deocamdată nu ne-au întrerupt curentul, dar încep notificările. Dacă ne taie energia electrică, o să rămânem fără iluminat public, fără lumină la primărie, la școli, nu va mai funcționa sistemul de alimentare cu apă. Situația este foarte complicată, facturile sunt mari și nu avem cu ce să le plătim”, a mai spus Constantin Drăghici.

De investiții nu se mai pune problema

La investiții primarul nici nu se mai gândește în acest moment, deși spera să înceapă o ultimă lucrare în comuna Săulești. „Așteptam rectificarea și pentru a începe asfaltarea la un drum comunal, este vorba de drumul din satul Purcaru, care este distrus și are nevoie de reabilitare.  Mă gândeam că mă ajută bani de la rectificare pentru cofinanțare, dar acum nici nu mai este vorba de așa ceva. Vine iarna și nu mai am ce să mai fac”, a precizat Drăghici.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: