Primăria Târgu Jiu a reluat licitaţia pentru noile autobuze

După ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat licitaţia primăriei pentru achiziţionarea de noi autobuze, autorităţile locale din Târgu Jiu au reluat licitaţia. În prezent se primesc ofertele, urmând ca în data de 9 octombrie să stabilească cine este câştigătorul. Reprezentanţii TRANSLOC spun că, dacă de această dată licitaţia nu va fi contestată, există premise ca de la 1 decembrie vechile troleibuze şi autobuze să fie înlocuite cu cele noi.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dispus suspendarea procedurii de atribuire la începutul lunii august, ca urmare a faptului că au existat contestaţii conform cărora din caietul de sarcini lipsea o condiţie, termenul de livrare. Cum CNSC a dispus suspendarea acestei licitaţii, primăria Târgu Jiu a reluat procedura, urmând ca în octombrie să aibă loc licitaţia. „Depunerea ofertelor este până în 8 octombrie, până la ora 15, pe 9 octombrie la ora 12 se face deschiderea ofertelor. Avem o valoare estimată de 11.190. 476 lei şi este vorba de 15 autobuze. Licitaţia se va organiza la primărie. A fost reluată licitaţia pentru că au fost trei contestaţii, la una s-a renunţat, iar două au fost respinse ca nefondate de către Consiliul Naţional de studiere al contestaţiilor”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Căilean: Sunt uzate atât tehnic, cât şi moral

Conducerea societăţii Transloc spune că, de îndată ce vor fi achiziţionate noile autobuze, troleibuzele vor fi introduse într-un program de conservare. „Se impune achiziţionarea de noi autobuze din mai multe motive. Din punct de vedere economic, aceste autobuze vor avea consumul mai mic cu circa 40% faţă de celelalte, asta înseamnă că pe o perioadă mai îndelungată vom putea menţine acelaşi preţ. Din punct de vedere social, aceste autobuze vor fi echipate conform normelor europene, echipate cu platformă total coborâtă, cu aer condiţionat şi sisteme de încălzire. Reţeaua şi toate staţiile le vom băga în conservare şi vom renunţa pentru o perioadă la troleibuze întrucât de la anul  toate unităţile care au transport electric pot să acceseze fonduri atât pentru infrastructură cât şi pentru mijloacele de transport. Autobuzele şi troleibuzele pe care le avem sunt uzate şi din punct de vedere tehnic şi din punct de vedere moral. Nu putem să le echipăm la momentul acesta cu sisteme de încălzire, cu instalaţii de aer condiţionat. Dacă totul va decurge fără probleme, cred că până la sfârşitul anului o să apară cele noi, chiar de la 1 decembrie”, a spus Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc.

În prezent, societatea Transloc are în parcul auto 17 troleibuze şi 21 de autobuze. Autobuzele cele noi vor fi achiziţionate în leasing pe o perioadă de 5 ani.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: