Primăria Târgu-Jiu angajează şef de padoc

Întreţinerea lunară a circa 300 de câini comunitari adăpostiţi din padocul din zona CET costă nu mai puţin de 100 milioane de lei vechi. După o investiţie de circa 2 miliarde de lei vechi în amenajarea adăpostului canin, municipalitatea mai trebuie să economisească bani şi pentru hrana şi tratamentul maidanezilor, iar pe străzi sunt lăsaţi liberi alte sute. Cheltuielile vor fi şi mai mari pentru că primăria intenţionează să angajeze o persoană care să fie şef de padoc.

Primăria Târgu Jiu cheltuieşte aproximativ 100 milioane de lei vechi pe lună pentru hrana şi tratamentul câinilor comunitari adăpostiţi la Padocul din zona CET. În amenajarea centrului canin au fost investiţi peste 2 miliarde de lei vechi, capacitatea adăpostului modern fiind de 600 locuri. În momentul de faţă la padoc sunt adăpostiţi aproximativ 300 de câini fără stăpâni. “Cei  300 de câini comunitari consumă aproximativ 150 kg de hrană pe zi, iar pe lună cheltuim între 70-80 milioane de lei vechi pentru mâncare. La această sumă se adaugă şi tratamentul pentru deparazitare. În total cheltuielile lunare se ridică la circa 100 milioane de lei vechi”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Zilnic, angajaţii DSC-ului ridică câte 4-5 câini de pe străzile municipiului. “Cele mai aglomerate zone cu câini comunitari sunt cartierele de romi Obreja şi Luncilor. Aici cetăţenii nu au garduri la case, iar câini se înmulţesc foarte repede. O altă problemă o constituie şi câini aduşi din localităţile vecine care sunt lăsaţi la intrarea în Târgu Jiu”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

Angajat de la 1 iunie

Primăria municipiului Târgu Jiu va angaja un şef de padoc începând cu data de 1 iunie. “Vom angaja un şef de padoc începând cu luna viitoare. Acesta va fi un medic veterinar care se va ocupa strict de hrana, tratamentul şi sterilizarea câinilor fără stăpân”, a declarat directorul Direcţiei de Servicii Comunale.

    

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: