Primăria Târgu Jiu ar putea pierde 18 miliarde de la bugetul local. Află de ce!

Primăria Municipiului Târgu Jiu ar putea pierde sume importante de bani la bugetul local dacă Guvernul va aproba ordonanţa de urgenţă prin care veniturile colectate prin amenzile aplicate pentru diverse încălcări ale legislaţiei privind drumurile publice vor fi cedate Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în proporţie de 70%. Aceste venituri vor fi utilizate pentru finanţarea lucrărilor de construcţie, modernizare, întreţinere şi reparaţie a drumurilor naţionale. Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Târgu Jiu, spune că o astfel de măsură ar sărăci de tot primăriile.

Primăriile din Gorj sunt alarmate de ordonanţa de urgenţă pe care o pregăteşte Executivul şi care propune ca veniturile încasate din amenzile de circulaţie să nu mai fie virate integral bugetelor locale ci Companiei Naţionale de Autostrăzi. Numai la Târgu Jiu, o astfel de măsură ar sărăci bugetul local cu aproape 18 miliarde, susţine directoarea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, Mariana Budulan. „Anul trecut am încasat 18 miliarde de lei vechi din amenzi de circulaţie iar anul acesta, până la această oră am încasat 16 miliarde. Am citit şi eu despre această ordonanţă şi despre faptul că vor să virăm 70% din încasări. Nu pot decât să spun că ar fi o pierdere enormă”, a declarat Mariana Budulan.

Banii vor fi folosiţi la repararea drumurilor

Banii ce ar urma să fie viraţi către Compania Naţională de Autostrăzi vor fi utilizaţi în scopul de a aduce îmbunătăţiri drumurilor, de a le reabilita sau moderniza. Chiar şi aşa, autorităţile locale nu concep o astfel de măsură. „Noi nu avem ce face cu 30%, nici măcar nu vor fi suficienţi pentru plata combustibilului pe care îl folosim pentru a încasa, ca să nu mai vorbesc de salarii. În acest caz să le încaseze şi să le urmărească cei de la companie”, a adăugat Mariana Budulan. Aceasta a adăugat că oricum procentul de încasare a acestor amenzi este, în cel mai fericit caz, de 50%.

ÎNCASĂRI

Alte primării mai mici din judeţ nu pot însă să spună acelaşi lucru. De exemplu, la Târgu Cărbuneşti, primarul Mihai Mazilu spune că nu ar fi o pierdere extraordinară pentru că la această categorie procentul de încasare este de cel mult 15%. „Prea mare pierdere nu e pentru că procentul de încasări este de cel mult 15% la acest sector. Va fi o pierdere dar nu alarmantă pentru că dacă nu se încasează….”, a declarat Mazilu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: