Primăria Târgu Jiu încasează taxe în Ajun

Cei care nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale, precum şi amenzile, mai au la dispoziţie în acest an câteva zile. Direcţia de Impozite şi Taxe Târgu Jiu va avea ghişeele deschise mâine, 24 decembrie, precum şi în zilele de 28, 29 şi 30 decembrie.

Târgujienii nu se înghesuie să-şi plătească datoriile către stat. Dacă în ultima lună a anului trecut, la Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu Jiu se încasa un miliard de lei vechi pe zi, anul acesta abia dacă se ajunge la 500 de milioane de lei vechi. “Stăm mai rău ca la sfârşitul anului trecut, mai ales la amenzi. Avem de recuperat circa 20 de miliarde de lei vechi numai de la cei care au luat amendă. În prima săptămână din anul viitor nu vom încasa decât restanţele şi sperăm ca lumea sa înţeleagă că trebuie să-şi achite datoriile”, a spus Mariana Budulan, director al Direcţiei Impozite şi Taxe Târgu Jiu.

Angajaţii Direcţiei vor fi la serviciu în zilele de 24, 28, 29 şi 30 decembrie. Conducerea Direcţiei anunţă că neplata la timp a datoriilor către stat îi costă pe contribuabili. “Cei care nu au achitat în termen impozitele, taxele sau amenzile plătesc penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere”, precizează Mariana Budulan.

Ultima zi de plată a taxelor şi impozitelor precum şi a amenzilor fără majorări a fost 30 septembrie. S-au încasat până la această dată 220 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: