Primăria Târgu Jiu, pregătită pentru iarnă

Temperaturile scăzute din ultimele zile a determinat Primăria Târgu Jiu să-şi ia măsuri de precauţie pentru a putea face faţă capriciilor vremii. Deşi Comandamentul de iarnă îşi începe activitatea în ziua de 1 decembrie, angajaţii şi utilajele SC Edilitară sunt gata să intervină încă de la data de 20 noiembrie. Aproximativ 220 de persoane şi 15 utilaje vor fi angrenate în acţiunile de întreţinerea a străzilor şi trotuarelor în sezonul rece.

Chiar dacă iarna va veni mai devreme de 1 decembrie, municipalitatea va fi pregătită să intervină pentru deszăpezire. Comandamentul de iarnă a fost constituit încă din luna septembrie. Astfel, peste 200 de persoane şi 15 utilaje vor fi angrenate în acţiunile de întreţinerea străzilor pe toată perioada sezonului rece. “Începând cu data de 1 decembrie îşi va începe activitatea Comandamentul de iarnă, însă până pe 20 noiembrie vom avea pregătite un minim de utilaje gata să intervină în cazul în care prima ninsoare va cădea mai devreme”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara. Reprezentanţii municipalităţi spun că nu va fi depăşit bugetul alocat anul trecut pentru acţiunile de deszăpezire. “Anul trecut am avut alocat un buget de circa 12 miliarde de lei vechi şi sperăm ca şi cheltuielile din această iarnă să nu depăşească suma menţionată. În momentul de faţă dispunem de 900 tone de material antiderapant, aproximativ jumătate din cantitatea estimată pentru întreg sezonul rece. De asemenea, avem 80 de tone de mixtură stocabilă, 60 de tone de clorură de calciu solidă şi 30 de tone clorură de calciu lichidă”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

ŞCOLI

În perioada imediat următoare, la şcolile şi grădiniţele din Târgu Jiu vor fi transportate butoaie cu material antiderapant astfel încât în caz de îngheţ să se poată interveni rapid pentru a fi evitate orice fel de probleme la căile de acces în instituţii. “Butoaie cu material antiderapant vor fi transportate atât la şcolile şi grădiniţele din Târgu Jiu cât şi în zona podurilor şi a pasarelei. S-a luat această măsură pentru a se putea interveni rapid în caz de îngheţ”, a declarat directorul societăţii Edilitara.  

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: