Primăria Târgu Jiu se împiedică de un partid pentru a încheia un contract

Nu au loc de partid să îşi desfăşoare activitatea. Este vorba despre teatrul de păpuşi „Pinocchio” al Şcolii Populare din Târgu Jiu care a primit în urmă cu un an un spaţiu în incinta Teatrului de Vară, dar nici până acum Primăria Târgu Jiu nu a încheiat un contract de comodat cu conducerea instituţiei. Situaţia a fost tergiversată  deoarece Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să îi evacueze pe foştii chiriaşi, membrii Partidului Naţional Democrat Creştin, filiala Gorj.

În urmă cu un an, Primăria municipiului Târgu Jiu a atribuit prin hotărâre de consiliu local un spaţiu în suprafaţă de 28 mp Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Durata atribuirii este de trei ani, însă un an deja s-a scurs fără ca acest spaţiu să fi fost măcar o dată folosit pentru repetiţiile teatrului de păpuşi. După ce au atribuit spaţiul, reprezentanţii Primăriei, mai exact Direcţia Publică de Patrimoniu, nu s-au mai sinchisit să încheie şi un contract de comodat. Aceştia s-au împiedicat de Partidul Naţional Democrat Creştin, care nu şi-au mutat încă lucrurile din incintă. Mai mult decât atât, respectiva formaţiune politică a primit un nou sediu în Debarcader, însă lucrurile au rămas neschimbate.

Asigurări pe agendă

La nenumăratele solicitări venite din partea directorului Şcolii Populare de Artă, Viorel Gârbaciu, primarul Florin Cârciumaru a dat asigurări că problema se va rezolva. „Domnul primar mi-a dat de fiecare dată asigurări, notându-şi de nu ştiu de câte ori acest lucru în faimoasa lui agendă”, spune Viorel Gârbaciu. De atunci păpuşile şi marionetele teatrului sunt îngrămădite într-o debara, iar actorii nu au unde să facă repetiţii. „De atunci şi până acum nu am putut să intrăm în posesia spaţiului, cu toate că teatrul de păpuşi nu are unde să-şi desfăşoare activitatea. Cei zece actori care fac parte din trupa de teatru trebuie să facă repetiţii în sala de balet. Abia în vacanţa de vară, când elevii au fost liberi, am reuşit să montăm ultima premieră „Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă. Pentru toată lumea se găseşte spaţiu, dar pentru teatrul de păpuşi, singura instituţie de artă pentru copii din Gorj nu se găseşte”, menţionează Viorel Gârbaciu.

TRUPĂ

Trupa de păpuşi „Pinocchio” a Şcolii Populare de Artă a fost înfiinţată în luna septembrie a anului 2005 şi a traversat cu bine şi cu succes primele cinci stagiuni permanente din istoria sa, aducând bucurie în sufletele copiilor din Târgu Jiu şi din întreg judeţul. Aceasta în condiţiile în care „dotarea” materială lipseşte cu desăvârşire.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: