Primăria Târgu-Jiu şi-a recuperat banii investiţi de zilele oraşului

Primăria Târgu Jiu a încasat peste 600 de milioane de lei vechi de la agenţii economici prezenţi pe Insuliţă cu prilejul Zilelor Municipiului. Un număr de 50 de terase şi alţi 150 de comercianţi au plătit municipalităţii câte o taxă de 8 lei/mp/zi. Astfel, primăria şi-a acoperit toate cheltuielile, ba chiar a rămas şi cu profit. Onorariul artiştilor de la spectacolul de duminică seara a fost suportat de către sponsori. (D.M.)             

Alte ştiri pe scurt:

Direcţia Silvică Gorj vinde lemne de 240 de miliarde

Direcţia Silvică Gorj se află în prezent în plină campanie de exploatare a masei lemnoase. Potrivit conducerii, anul acesta, Direcţia are programat să vândă nu mai puţin de 250.000 de metri cubi de lemn. O parte din cota prevăzută pe 2011 este licitată de agenţii economici în timp ce o parte va fi vândută gorjenilor. Cert este că, instituţia încasează anual din vânzarea masei lemnoase nu mai puţin de 240 de miliarde de lei. Masa lemnoasă vândută cu contract ajunge la agenţii economici care o transformă în parchete sau mobilă. (C.S.)

Lecţii de accesare a fondurilor UE

Gorjenii au luat ieri lecţii de accesare a fondurilor europene! Agenţia de Plăti pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au invitat oamenii de afaceri pentru a le arăta modalităţile şi paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a dezvolta o afacere cu bani proveniţi de la UE. Prezenţi la întâlnire au fost şi reprezentanţi ai băncilor şi ai Fondului de Garantare a Creditului Rural. Aceştia au prezentat măsura 141, care oferă beneficiarilor câte 1500 de euro anual pe o perioadă de cinci ani pentru modernizarea fermei, a achiziţionării de utilaje, teren, specii noi de plante, viţă-de-vie. (A.P.)

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: