Primăria Târgu-Jiu vrea să construiască un alt spaţiu pentru pieţari

Producătorii agricoli, dar şi societăţile care au o masă în piaţa centrală vor plăti în ianuarie şi februarie mai puţin cu 20% faţă de restul anului. Decizia de micşorare a taxei vine în urma faptului că foarte multe legume şi fructe aflate la vânzare în piaţă s-au depreciat din cauza gerului din ultima perioadă. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, a menţionat că în acest moment se face un studiu de fezabilitate pentru construirea unui alt spaţiu destinat pieţarilor.

Toţi comercianţii de legume şi fructe din piaţa centrală vor plăti pentru ianuarie şi februarie câte 120 de lei pe lună şi nu 150 de lei ca restul anului pentru fiecare masă pe care o au închiriată. Conducerea Edilitara Public a menţionat că taxa pe masă s-a micşorat având în vedere că actualul spaţiu în care îşi desfăşoară activitatea pieţarii este deschis şi majoritatea fructelor şi legumelor s-au depreciat. „Cupola din piaţa centrală este deschisă şi pe perioada iernii fructele şi legumele se depreciază. Noi am avut un spaţiu acoperit tot în piaţă suficient de mare dar nu au vrut să se mute pentru că nu era vad. Am ţinut acest spaţiu doi ani dar dacă nu l-au vrut i-am găsit o altă întrebuinţare pentru comercianţii de flori. Din acest motiv am decis să micşorăm taxa de masă cu 20% pentru lunile ianuarie şi februarie, cât este ger, ca să-i ajutăm pe producători deşi costurile noastre pe timp de iarnă sunt mult mai mari”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public.

Studiu de fezabilitate pentru alt spaţiu

Pentru a le veni în ajutor şi în iernile următoare fără însă a modifica taxele, primăria municipiului Târgu Jiu are în acest moment în lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou spaţiu, în spatele actualei hale de carne. „În acest moment facem un studiu de fezabilitate astfel încât în spatele halei de carne să fie proiectat un spaţiu pentru comercializarea legumelor şi fructelor pe timp de iarnă. În cazul în care nu se va dovedi fezabil, a două variantă a noastră este să-i mutăm pe timp de iarnă în actualul spaţiu şi să facem o mini piaţă de flori pentru cei care îşi desfăşoară activitatea acum în acest loc”, a precizat Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: