Primăria Târgu Jiu vrea să cumpere Coleusul

Municipalitatea plăteşte chirie de 200 de milioane de lei vechi/lună pentru terenul pe care este situat Coleusul. Deşi încasările primăriei de la comercianţii de marfă second-hand şi din taxa de intrare în târg, se ridică la aproximativ 65 de milioane de lei vechi/lună, autorităţile sunt dispuse să achiziţioneze terenul pentru a putea să investească în modernizarea spaţiilor de vânzare.

Primăria Târgu Jiu intenţionează să achiziţioneze terenul pe care este situat Târgul de haine vechi de la periferia municipiului. Coleusul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. Pentru ca activitatea să poată fi desfăşurată în condiţii normale, autorităţile plătesc firmei care deţine terenul o chirie lunară de 200 de milioane de lei vechi, asta în condiţiile în care municipalitatea încasează cel mult 65 de milioane din taxele de intrare.

Suma pe care comercianţii de marfă second-hand trebuie să o plătească primăriei pentru mese este mai mult simbolică, cetăţenii de etnie rromă plătind câte 1 leu/masă. Conducerea Direcţiei Publice de Patrimoniu spune că odată achiziţionat terenul, se vor putea face investiţii în modernizarea Târgului de haine vechi. “Intenţionăm să prevedem în bugetul local de anul viitor bani pentru achiziţionarea terenului pe care se află Coleusul. În momentul de faţă, acesta aparţine unei societăţi comerciale, iar primăria plăteşte chirie de 200 de milioane de lei vechi/lună. În condiţiile în care reuşim să cumpărăm suprafaţa de 10.000 de mp, pe care funcţionează Târgul de haine vechi, vom putea să ne ocupăm de modernizarea spaţiilor de vânzare. Lunar, de la comercianţi şi din taxa de intrare încasăm în jur de 60-65 de milioane de lei vechi”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: