Primăria Tismana închiriază şcoala din Izvarna cu 10 euro

Autorităţile locale din Tismana au hotărât în ultima şedinţă de Consiliu Local să scoată la licitaţie, în vederea concesionării, şcoala din satul Izvarna. Potrivit primarului Marian Slivilescu, şcoala primară şi grădiniţa din satul Izvarna au fost închise încă de anul trecut din cauza numărului mic de copii. Clădirea va fi concesionată cel mai probabil Obştii Moşnenilor Izvărneni, care s-au şi arătat interesaţi de preluarea unităţii.

Şcoala primară din satul Izvarna va fi scoasă la licitaţie, în vederea concesionării, la preţul de 10 euro pe lună, anunţă autorităţile publice din Tismana. Potrivit primarului Marian Slivilescu, şcoala a fost reabilitată pe mandatul fostului primar Costel Buzianu şi ar fi păcat să ajungă o ruină. ”Toată lumea a fost de acord pentru că se consideră că este expusă unor degradări. Obştea satului vrea să o ia bineînţeles în baza unei licitaţii şi pe care o vor folosi atâta timp cât nu sunt copii, în momentul când numărul de copii va fi suficient pentru redeschiderea şcolii, ea va reveni la vechea destinaţie. Pe mandatul meu nu s-a investit nimic în clădire, dar pe mandatul vechiului primar da, este o clădire care are încălzire cu gaz petrolier lichid, instalaţii sanitare acceptabile, termopane, probabil obştea o va utiliza pentru birouri. Preţul de pornire pe care l-a hotărât Consiliul Local a fost de 10 euro pe lună, preţul de plecare al licitaţiei”, a spus Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

Activităţile comerciale, interzise

Obştea Moşnenilor Izvărneni a concesionat în zonă şi căminul cultural şi potrivit contractului, nu va avea voie să desfăşoare activităţi comerciale în incinta şcolii. ”Practic şcoala s-a închis anul trecut din lipsă de elevi şi pentru a nu se degrada clădirea pentru că este chiar în apropierea căminului cultural sătesc pe care de asemenea l-am dat Obştii Moşnenilor Izvărneni, tot ei s-au arătat interesaţi să preia şi această clădire. Vom scoate la licitaţie la solicitarea lor această clădire pentru a se putea cineva îngriji de ea mai bine. În orice caz, noi am prevăzut în contract că nu pot fi desfăşurate în şcoală activităţi culturale, comerciale, este exclusă utilizarea ei pentru cârciumi, jocuri de noroc”, a adăugat primarul Slivilescu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: