Primăria Turceni a scăpat de blocurile nefinalizate

Autorităţile locale din Turceni răsuflă uşurate acum după ce şi-au luat o grijă de pe cap. Au reuşit să vândă blocurile nefinalizate din centrul oraşului către două societăţi din Gorj. Preţurile de vânzare au variat între 900 milioane lei vechi şi 1,3 miliarde lei vechi, în funcţie de stadiul de degradare.

Cele patru blocuri au fost începute în anii ‘90 şi nu au mai fost finalizate, treptat degradându-se, fiind afectată inclusiv structura de rezistenţă a acestora. Autorităţile locale au luat decizia de a le vinde pentru a scăpa de o grijă, dat fiind faptul că reprezentau un risc pentru cetăţenii din zonă. Deşi nu prea ar avea cine să locuiască în ele, dat fiind faptul că mulţi cetăţeni au plecat din zonă, iată că s-au găsit două societăţi interesate să achiziţioneze aceste construcţii părăsite. Nu una, ci două societăţi au cumpărat blocurile respective pentru care au plătit chiar şi 1,3 miliarde lei vechi. Reprezentanţii primăriei spun că se impun lucrări urgente la aceste clădiri. „Le-am vândut, probabil că cei care le-au cumpărat o să le finalizeze, decât să le ia şi să le dărâme, n-ar avea niciun interes. Problema este că trebuie consolidată structura, de peste 20 de ani nu a mai umblat nimeni la ele, numai de a plouat şi a bătut vântul în ele. Vor trebuie să facă cheltuieli mari pentru refacerea structurii de rezistenţă, pentru că noi am făcut nişte expertize tehnice şi prezintă grad de risc. Trebuie şi securizate pentru că erau copii care se jucau prin ele, oameni care consumau alcool, erau pericole de accidente. Ne bucurăm că am scăpat de ele. Mai stăm puţin şi apoi schimbăm placa, îi somăm să le văruiască, să le aranjeze”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Banii, folosiţi pentru investiţii

Banii dobândiţi în urma vânzării vor ajunge la bugetul propriu al primăriei. Sumele vor fi folosite la implementarea altor proiecte în localitate. Pe lângă aceşti bani primăria va încasa de la cele două societăţi şi impozit pe teren, dar şi pe clădiri. „Banii îi băgăm la bugetul local şi facem treburile prin localitate. Trebuie să facem nişte canale de scurgere a apelor, de reabilitat nişte fântâni, de făcut nişte podeţe care sunt în pericol să cadă. Acolo vor merge banii aceştia”, a precizat primarul Gâlceavă.

Câteva blocuri nefinalizate, altele nelocuite, sunt şi în Colonia Turceni. Acestea ţin de Termocentrală, Energoconstrucţia şi Energomontaj.  

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: