Primăria Turceni mai are o şansă să construiască Aqua Park

Proiectul pentru realizarea unul Aqua Park la Turceni este reevaluat de experţii Ministerului Dezvoltării. Contestaţia depusă de primarul Ion Iordache din Turceni a fost acceptată, dar chiar dacă răspunsul va fi unul negativ şi de această dată, primarul tot vrea să investească. Măcar să facă un ştrand. Primarul Iordache motivează că acest proiect a fost respins de Minister pentru că nu se doreşte ca banii să ajungă la Turceni. Valoarea investiţiei s-ar ridica la peste 2,5 milioane de euro și ar trebui să se întindă pe o suprafaţă de trei hectare.

Contestaţia depusă de primarul Ion Iordache din Turceni privind construirea unui Aqua Park cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării a fost acceptată, la ora aceasta proiectul aflându-se în stadiul de reevaluare. ”Baza de agrement este în faza de reevaluare pentru că a fost o problemă la ultima fază, când evaluatorii privaţi ai Ministerului Dezvoltării au considerat că nu trebuie să primească Primăria Turceni o astfel de investiție. Noi am considerat subiectiv criteriul pe care  dumnealor l-au abordat, am făcut contestație și ni s-a admis contestația în sensul de a fi reevaluat. Iar acum este în fază de reevaluare. Sper să le vină mintea și să...”, spune primarul Ion Iordache. Valoarea investiției ar depăși 2,5 milioane de euro, s-ar întinde pe o suprafață de trei hectare, din complexul de agrement fiind nelipsite bazinele olimpice sau spații de joacă. Iordache crede că proiectul i-a fost respins pentru că nu se dorește ca o astfel de investiție să apară în Turceni.  ”Oficial a fost că la unul dintre criterii nu a obținut punctajul minim pe care trebuia să-l primească, noi am demonstrat în contestație că trebuia să primească punctaj mai mare și tocmai de aia ni s-a admis contestația. Asta a fost motivul oficial, iar neoficial că nu trebuie să primească Turceniul o astfel de finanţare”, explică primarul.

E bun şi un ştrand

Însă Iordache este hotărât să nu renunţe la ideea sa și va realiza chiar și un simplu bazin dacă proiectul nu va fi finanţat.  ”În mod sigur nu va sta pe loc și vor fi multe investiții pe care o să le demareze în 2012 chiar dacă va trebui să facă credite bancare.  În cel mult o lună ar trebui să ştim dacă ni se finanțează acest complex de agrement, iar în cazul în care nu se finanţează intenționăm să facem un ștrand de care au nevoie locuitorii din Turceni şi cei din zonele învecinează și care ar și produce bani, adică ne-am recupera investiţia. Am încerca să-l facem pe un parteneriat care să ne readucă banii pe care să-i reinvestim. În acest fel ar fi satisfăcute nevoile locuitorilor din Turceni, în special tineretului”, afirmă Iordache. Ştrandul va fi încălzit, urmând a fi folosit şi pe timpul iernii. ”Am avea şi posibilitatea de a încălzi apa şi ar putea fi folosit şi pe perioada iernii, asta însemnând că ar fi unic în zonă. Dacă nu se aprobă acel proiect vom realiza acest bazin din bugetul local”, mai menționează edilul.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: