Primarii consumă 250 de litri de benzină lunar pentru o maşină

Primarii gorjeni consumă lunar sute de litri de benzină pentru autoturismele aflate în proprietatea primăriei. Dintre primarii intervievaţi numai şeful din Bumbeşti-Jiu face notă discordantă, care consumă pentru toate maşinile cât consumă ceilalţi pentru una singură.

Primăria Novaci foloseşte lunar în jur de 200 de litri de benzină pentru fiecare autoturism din dotare. Aşadar, lunar la primăria Novaci se consumă 800 de litri de benzină pentru cele patru autovehicule, un Aro, un Logan şi două tractoare. Maşinile sunt folosite în deplasări în interiorul şi în afara comunei, în zona Rânca. De altfel, primarul mărturiseşte că mai are o maşină pe care nu o foloseşte însă pentru că are consumul prea ridicat. „Avem o cantitate prevăzută de lege de 200 de litri pentru fiecare maşină. Mai am o maşină pe care am primit-o donaţie dar care consumă prea mult şi nu o prea folosim decât iarna mai mult aşa că are putere mare”, a declarat Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci.

Şi la Motru consumul este relativ acelaşi, în jur de 240 de litri pentru fiecare maşină. Primăria Motru are însă mai puţine maşini, doar două Cielo şi un microbuz şcolar. „Păi să zic aşa în jur de 240 de litri pentru fiecare maşină, una a mea, una a viceprimarului şi microbuzul şcolar. Am încercat să nu facem excese”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. Acesta însă se arată destul de speriat când vine vorba de reducerea consumului de carburant la jumătate. „Ce să mai zic, asta e dacă e lege. Trebuie să venim cu bicicleta la primărie, pe jos sau cu trenul”, a adăugat Dorin Hanu.

Cel mai econom dintre toţi pare să fie primarul din Bumbeşti Jiu care, după cum spune el, consumă doar în jur de 250 de litri de carburant pentru toate cele şase maşini ale primăriei. „Am trei autoturisme, o autoutilitară, un microbuz şcolar şi maşina de la poliţia comunitară. Consum în normele prevăzute de lege. Iar despre ce se aude cu reducerea asta a combustibilului nu ştiu dacă am de unde să reduc. Pentru toate consum cam 250 de litri pe lună”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Toţi primarii însă ar putea să-şi reducă consumul la carburant cu până la 50% dacă va fi aprobată legea în acest sens.  

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: