Primării date în judecată de Prefectură

Instituţia Prefectului Gorj a chemat în instanţă aproximativ 10 primării din judeţ, de la începutul anului şi până în prezent. Principala cauză o constituie acordarea unor sporuri considerate ilegale de juriştii Prefecturii. Pe lângă acestea, o altă acţiune a fost iniţiată şi împotriva Consiliului Judeţean Gorj, fiind atacată hotărârea prin care Întreprinderea de Drumuri a fost transformată în regie autonomă.

Primarii din localităţile Ţicleni, Jupâneşti, Ciuperceni, Aninoasa, Padeş şi Văgiuleşti au fost chemaţi în instanţă din cauza acordării sporului de dificultate de 50% pentru că fac parte din comisiile de fond funciar, spor considerat ilegal de juriştii Prefecturii. Un alt proces aflat pe rol vizează şi cele două hotărâri ale Consiliului Local Fărcăşeşti prin care se desfiinţa liceul. De asemenea, Instituţia Prefecturii se judecă şi cu Consiliul Judeţean din cauza transformării IDP în regie autonomă. „Juriştii noştri au considerat nelegale sporurile acordate de către primării şi au constat în instanţă dispoziţiile primarilor de la Ţicleni, Jupâneşti, Ciuperceni, Aninoasa, Padeş şi Văgiuleşti. Am atacat şi hotărârea Consiliului Judeţean prin care Întreprinderea de Drumuri şi Poduri este transformată din societate în regie autonomă. Sper ca instanţa să soluţioneze şi conflictul cauzat de desfiinţarea liceului din Fărcăşeşti”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Anul trecut, Instituţia Prefecturii Gorj a considerat nelegale un număr de 35 de hotărâri ale consiliilor locale din judeţ. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în 26 de cazuri s-a intrat în legalitate prin adoptarea de noi acte administrative prin care s-a revocat sau modificat actul considerat iniţial ca fiind nelegal. În celelalte 9 cazuri, ca urmare a refuzului primarilor de a se conforma solicitării, s-a procedat la iniţierea în instanţa de contencios administrativ a unui acţiuni de anulare.

Vizualizări: 656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: