Primarii din Gorj, constrânşi să înfiinţeze Poliţie Comunitară

Toate primăriile din Gorj vor fi nevoite să înfiinţeze Poliţie Comunitară pentru a putea avea paznici. Această idee aplicată deja de primarii oraşelor îi nemulţumeşte pe edilii comunelor care preferă să-şi păstreze agenţii de pază angajaţi conform vechilor organigrame.

Fiecare oraş şi comună din Gorj trebuie să aibă cel puţin câte 3 paznici. În cazul în care aceste posturi nu sunt cuprinse în organigramă, Consiliile Locale vor fi nevoite să elaboreze hotărâri pentru înfiinţarea Poliţiei Comunitare până la data de 16 august. “În cazul în care posturile de paznici nu sunt cuprinse în organigramă, primăriile din judeţ trebuie să pregătească elaborarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru înfiinţarea Serviciului Poliţiei Comunitare. În momentul de faţă monitorizăm activitatea primăriilor ca până la data de 16 august să fie finalizate noile organigrame”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. Până la data de 28 iulie, proiectele de hotărâre trebuie trimise la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANAF) spre avizare. “Fiecare localitate trebuie să aibă un post de agent de pază la 1000 de locuitori, dar nu mai puţin de 3 paznici”, a mai precizat Marcel Romanescu. Proiectele de hotărâre, ce urmează a fi avizate  de ANAF, vor include şi numărul de posturi care se impun a fi desfiinţate la nivelul fiecărei primării.

La Runcu au pus camere de filmat

Primarii comunelor din Gorj spun că au un număr suficient de paznici şi nu se gândesc să înfiinţeze Poliţie Comunitară sau alte firme de pază. “În prezent, avem 3 agenţi de pază angajaţi contractual şi nu ne gândim să înfiinţăm Poliţie Locală sau Poliţie Comunitară. Ne păstrăm vechea organigramă şi chiar vom solicita posturi în plus pentru că potrivit noilor reglementări legale ar trebui să avem 30 de angajaţi în loc de 18 salariaţi, câţi avem în momentul de faţă. Vom solicita alte posturi dar în nici un caz de paznici. Ne trebuie personal pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanei”, a declarat Viorel Nicolescu, primarul comunei Padeş. La Runcu, sistemul de monitorizare video a înlocuit munca agenţilor de pază. “Nu avem nevoie de agenţi de pază deoarece şapte comune sunt monitorizate video, 24 din 24 de ore. Cu o investiţie de 500 milioane de lei vechi am reuşit să scutim peste 1 miliard de lei, bani care se cheltuiau pentru plata a zece agenţi de pază”, a  precizat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: