Primarii din Gorj nu mai au terenuri pentru investitori

Primăriile de orașe și municipii din județul Gorj nu mai au ce să le ofere investitorilor care ar fi interesați de dezvoltarea unei afaceri în județul nostru. În fapt, primăriile au retrocedat atât de mult pământ încât acum investitorul ar trebui să cumpere terenuri de la oameni. Ar mai fi însă o soluție, spun primarii fără rezerve de teren. Primăriile ar putea cumpăra terenurile pe care ulterior să le pună la dispoziția investitorilor.

Lipsa de pământ pare să fie una acută în județul Gorj. Nu numai cetățenii gorjeni se plâng de lipsa pământului ci și primăriile care spun că au retrocedat cam tot ce aveau în proprietate. Un exemplu este chiar primăria Târgu Jiu. Aici, primarul Florin Cârciumaru a mărturisit la Gorj Tv că dacă un investitor i-ar bate mâine la ușă nu ar avea ce să-i ofere în materie de teren. Totul din cauza retrocedărilor. ”Primăria Târgu Jiu nu mai are rezerve de teren pe care să-l pună la dispoziția investitorilor. S-a retrocedat foarte mult pământ”, a declarat Florin Cârciumaru.

Investitorii din Motru, trimişi la UATAA

Nici primăria municipiului Motru nu stă foarte bine la capitolul teren la fondul de rezervă. Primarul Dorin Hanu mărturisește că singurul teren pe care îl mai deține primăria se află în curtea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA), adică nu mai mult de cinci hectare. ”Primăria Motru nu mai are teren la fondul de rezervă. Am avea însă o suprafață de circa cinci hectare în curtea UATAA și cum uzina este a Consiliului Local și terenul este tot al Consiliului. În rest, nu mai avem teren, am retrocedat și noi o mare parte din el”, a declarat primarul din Motru, Dorin Hanu. Primarul are însă o soluție în cazul în care investitorii ar da năvală la Motru. ”Nu asta este însă problema că s-ar găsi soluții. Am putea cumpăra noi de la oameni numai să vină investitori care să creeze locuri de muncă în localitate”, a declarat primarul Hanu.

Primăria Turceni se laudă cu 50 de hectare

Primarul din Turceni, Ion Iordache, spune că primarii care nu mai au teren în fondul de rezervă nu au ştiut cum să gestioneze problema retrocedărilor. El spune că ar putea oferi chiar şi 50 de hectare la un loc. ”Primăria Turceni are pământ, suntem dispuși să acordăm şi facilităţi numai să vină investitorii. Aș putea oferi chiar și 50 de hectare la un loc şi dacă ar fi nevoie am cumpăra de la oameni și tot am face rost”, a declarat Ion Iordache. Cât despre această lipsă de teren, primarul din Turceni spune că politica de la vârful județului nu a fost una care să promoveze investițiile. ”Județul e mort pentru că politica de la vârf a fost de așa natură. Nu a fost o politică care să promoveze investițiile. Și cu retrocedările astea a fost anapoda. Puteau să retrocedeze în altă parte sau să-i despăgubească și mulți ar fi fost de acord”, a adăugat primarul Iordache. Primarul din Târgu Cărbunești, Mihai Mazilu spune și el că ar avea ce să le ofere investitorilor. ”Pământ este, sigur avem ce să le oferim numai să fie investitori”, a declarat Mazilu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: