Primarii gorjeni amenință cu instanța Guvernul Cîțu

Supărare mare în rândul primarilor din Gorj la aflarea veștii că Ministerul Dezvoltării a epuizat tot bugetul pentru anul 2021 pentru investițiile realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Primarii spun că, niciodată, niciun Guvern nu a stopa finanțările în timpul verii, atunci când se pot face lucrările. Se speculează jocuri politice, în urma cărora beneficiarii investițiilor au de suferit.

Primarul din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia este unul dintre primarii din Gorj cu mari așteptări de la Guvernul Cîțu, mai ales după promisiunile făcute în campaniile electorale.

”Este o aberație și o nebunie din partea Ministerul Dezvoltării să suspende lucrările în plină vară, atunci când constructorii chiar pot lucra, pentru că le permite vremea. Eu am trei șantiere în comună care ar trebui realizate prin PNDL și constructorii au început lucrările, nici nu au apucat să depună situația de lucrări și deja au suspendat plățile. În programul de Guvernare au spus clar și s-au bătut cu pumnul în piept că nu vor sista lucrările. Au făcut asta până au pus până pe putere și acum își bat joc de o țară întreagă și de un popor întreg, că oamenii au de suferit”, a declarat primarul din Bengești-Ciocadia.

Victor Geogia este decis să acționeze în instanță Ministerul Dezvoltării. ”Cu noi nu se joacă așa cum vor ei. Eu am un contract cu Ministerul Dezvoltării și îi voi acționa în instanță pentru că nu-l respectă. Dacă nu sunt în stare să guverneze o țară, să plece și să-i lase pe ruși, că ei știu ce au de făcut și se descurcă mai bine. Astea sunt pure șmecherii politice”, a susținut primarul din Bengești Ciocadia.

Sunt și primari care stau liniștiți la aflarea acestei vești, pentru că nu au în derulare lucrări prin PNDL și pot analiza mai bine situația. ”Nu sunt bani, pentru că nu mai sunt. Acest program a fost înființat de Guvernul PSD și este clar de ce nu mai sunt bani, pentru că majoritatea proiectelor finanțate au fost realizate de primarii PSD și acum e normal să numai fie bani pentru ei că este Guvernare PNL. Dar în mod sigur va veni Guvernul PNL cu un PNDL3, cu dedicație pentru primăriile PNL. O să scoată un alt program și o să cheme primăriile PNL la finanțări”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs. Mai mult, deși vara este cel mai bun sezon pentru construcții, ministerul recomandă sistarea lucrărilor până la rectificarea bugetară care ar putea fi în august.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, se arată extrem de îngrijorat în privința achitării facturilor către constructori. Șeful județului a afirmat în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD că valoarea facturilor este de circa 8,6 milioane de lei, existând riscul să nu fie decontate.

Vizualizări: 5,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: