Primarii gorjeni au greşit hărţile de recensământ. Se reia procesul!

Videoconferinţa de joi pe tema recensământului general al populaţiei a scos la iveală grave nereguli făcute de primarii de oraşe şi comune din Gorj. Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Gorj, Gheorghe Popescu, aproape toate hărţile vor trebui refăcute deoarece primarii au omis sate întregi.

Agitaţie mare în rândul primăriilor care se pregătesc de recensământul populaţiei. Până acum toţi primarii din judeţ s-au prezentat la instruire şi la ridicarea instrumentarului necesar. Cu toate acestea însă, în cadrul videoconferinţei de săptămâna trecută primarilor le-a fost atrasă atenţia cu privire la datele transmise şi în baza cărora a fost făcută sectorizarea. ”Au apărut probleme care pot fi însă rezolvate. Este un pic mai dificil acolo unde nu sunt numere poştale, plăcuţe stradale, din această cauză s-au strecurat câteva erori. După rezolvarea acestora, în data de 24 septembrie vor fi primite de către fiecare unitate administrativă noile hărţi”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul DJS Gorj.

Primarii neagă erorile

În ciuda celor discutate la videoconferinţă, primarii gorjeni spun că lucrurile stau de minune în ceea ce priveşte recensământul. La Ţicleni, primarul Ion Ungureanu este liniştit pentru că spune el, s-au respectat toate indicaţiile. Mai mult acesta spune că nu are decât 12 cereri pentru recenzor şi că ar fi nevoie de maxim 15. ”E foarte bine, avem totul pregătit, avem 12 cereri şi din câte am înţeles am avea nevoie de 15. Singura problemă a fost că sunt locuri intravilane unde nu s-au pus numere cadastrale”, a declarat primarul din Ţicleni, Ion Ungureanu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: