Primarii gorjeni, chemaţi la raport! Cârciumaru: Am dormit doar două ore

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, s-a întâlnit ieri cu mai mulţi primari pentru a vedea cum stau acţiunile de deszăpezire. Foarte mulţi dintre ei au răspuns prompt convocării mai ales că au cam terminat ce era mai greu prin comună. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a venit şi el la şedinţă mărturisind că de două nopţi nu mai are somn din cauza nămeţilor din cartiere. În comuna Leleşti, primarul Rotaru a scos voluntarii la deszăpezire şi acum oamenii stau liniştiţi.

Primarii au venit ieri la şedinţa cu prefectul Liviu Andrei pentru a da raportul cu privire la situaţia deszăpezirilor din comune. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a ajuns şi el la şedinţă chiar dacă a mărturisit că de două nopți nu a închis un ochi, s-a muncit la foc automat. ”Este adevărat, de două nopți se lucrează din plin, avem 15 utilaje cu lamă şi aproximativ 50 de oameni care nu mai răzbesc cu nămeții. Am intervenit în primul rând pe străzi urmând ca zilele astea să ne ocupă de ridicarea zăpezii de prin cartiere. Târgujienii au răspuns prompt, au colaborat cu noi la deszăpezire. Eu unul nu îmi amintesc să mai fi avut un strat așa mare de zăpadă. Avem 320 de străzi în oraș și s-a circulat pe toate”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

Voluntarii intervin la Leleşti, case izolate la Crasna

S-a acționat continuu și în comuna Lelești, primarul Marian Rotaru declarând că nu făcea față nămeților dacă nu conta pe sprijinul voluntarilor, în număr de 20. ”Am deszăpezit cu un număr de 20 de voluntari care au răspuns prompt nevoilor noastre, au percutat și drumurile au fost practicabile. Nu am avut probleme deosebite, voluntarii au fost repartizați pe sectoare, serviciul de permanență l-am avut la primărie”, a spus primarul din Lelești, Marian Rotaru.

Nici primarul din Crasna nu a scăpat de problemele provocate de zăpadă. A trebuit să intervină de urgență la patru familii din Drăgoiești care au rămas izolate de nămeți. ”Am avut și noi probleme, iarna nu-i ca vara, dar am făcut față. Drumurile sunt practicabile, doar trei sau patru case au rămas izolate din cauza zăpezii în satul Drăgoiești dar am reușit să le facem pârtie și acum oamenii pot ieși pe picioare. Avem utilaje suficiente, drumul județean e practicabil 100%”, a declarat Aurel Vamvu, primarul din Crasna.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: