Primarii gorjeni îşi plâng de milă, dar nu renunţă la investiţii

Foarte mulți primari din Gorj lucrează de zor la bugetul pe anul 2012. Deși fac calcule peste calcule, cei mai mulţi realizează că anul acesta criza va fi mai mare decat anul trecut. Este și cazul primarilor din Roșia de Amaradia și Bâlteni. Cei doi primari PDL nu vor renunţa la investiţii anul acesta în ciuda unui buget mai mic din partea Consiliului Județean. Vor face și mai multe drumuri la București pentru a obține finanțări, este soluția pe care o văd cei doi primari.

Bugetul primăriilor în anul 2012 se anunță a fi unul extrem de anevoios. Criza se va resimți și mai puternic anul acesta, spune primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, care în urma calculelor făcute a realizat că banii veniți de la Direcția de Finanțe Publice Gorj abia îi ajung pentru salarii. Primarul Cotojman nu are de gând însă să renunțe la investiții. ”Lucrăm la buget dar sumele sunt micșorate considerabil față de anul trecut. Putem chiar spune că anul acesta este mai criză ca anul trecut. Nici gând să renunț la investiții, asta e, voi face mai multe drumuri la București să obțin finanțări, nu am altă soluție. Ce am primit de la Finanțe sunt efectiv banii pentru salarii până în luna august, asta înseamnă că trebuie să revin cu adresă la ei să acoperim și restul lunilor”, a adăugat primarul Liviu Cotojman. Primăriei Roșia de Amaradia i-au fost repartizați 1,5 miliarde lei vechi, jumătate din suma repartizată anul trecut, spune primarul Cotojman. Ca și investiții pe care vrea să le facă anul acesta, primarul spune că prioritar este reconsolidarea bisericii afectate de alunecările de teren pentru care îi trebuie patru miliarde lei.

Vlăduleanu: ”Am de recuperat 15 miliarde din amenzi”

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, este de părere că primăria nu ar sta așa prost cu banii dacă ar recupera măcar jumătate din amenzile pe care le are la nivelul comunei. În rest, sărăcie și în bugetul local de aici. ”Dacă anul trecut a fost an de criză, anul acesta va fi an de super-criză. Bugetul e puțin mai mic față de cel de anul trecut. Am primit cinci miliarde de la Finanțe iar de la Călinoiu am primit doar un miliard față de trei cât am primit anul trecut. Lucrurile nu ar stat atât de prost dacă am avea măcar încasări la impozite sau dacă am recupera banii din amenzi, am de recuperat 15 miliarde din amenzi”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

INVESTIȚII

Legat de investiții, primarul din Bâlteni spune că ar mai avea de introdus apă în satul Cocoreni, ar avea de făcut împrejmuirea la liceu și de terminat trotuarul pietonal. Lipsa banilor nu îl va împiedica să rezolve aceste lucrări. ”Bugetul e mic dar nu renunț la nimic, cât pot o să fac ce mi-am propus”, a adăugat primarul Vlăduleanu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: