Primarii gorjeni mai aşteaptă o rectificare, în octombrie

Rectificarea bugetară de luna aceasta a lăsat 32 de primării din Gorj fără resurse financiare ca să poată termina anul cât de cât bine. Primarii stau deja cu gândul că o nouă rectificare, care ar trebui făcută în octombrie, i-ar putea scoate din impasul financiar şi ar putea acoperi măcar partea de cofinanţări la proiectele de apă şi canal pe care le au în plină desfăşurare.

Un număr de 32 de primării din Gorj au primit zero lei la rectificarea din august, aşa că singura lor salvare ar urma să vină în octombrie, anul acesta. Primarii care nu au primit un leu luna asta spun că, deşi au primit mai mult în primăvară, cheltuielile au fost mari şi se tem că nu pot asigura partea de cofinanţare la anumite proiecte. „Într-adevăr, am primit 1,4 milioane de lei în primăvară, dar ştiu sigur că nu ne ajung să terminăm anul. Ni s-a promis o nouă rectificare în octombrie, că altfel nu ştiu ce am face. Vă spun sincer că sumele de bani mi s-au părut un pic cam măricele la cei care au primit. În ceea ce mă priveşte, am două proiecte mari în derulare, două alimentări cu apă care necesită bani foarte mulţi la cofinanţare, câteva sute de mii de lei şi de asta sperăm să primim în octombrie, ca să nu intrăm în alte incapacităţi de plată. Trebuie să ne ajute”, a spus Marian Ardeiu, primarul din Samarineşti.

O altă primărie care a primit zero lei la rectificarea din august este comuna Bolboşi. Primarul Gheorghe Bilea spune că nevoie de bani era indiferent dacă au primit sau nu bani în primăvară. Dezechilibrul a fost prea mare. „Avem şi noi atâtea proiecte demarate pentru comunitate, dar nu am primit pe principiul că noi mai avem din primăvară. Eu înţeleg că atunci au fost alţii dezavantajaţi dar chiar zero lei...”, a spus primarul din Bolboşi, Gheorghe Bilea.

Bani pentru investiţii

Şi comuna Turcineşti are nevoie de bani pentru investiţii. Primarul Vasile Gogălniceanu a spus că în prezent licitează asfaltarea tuturor uliţelor din satul Horezu. „Ne descurcăm cum ne-am descurcat şi până acum. Am primit în primăvară, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mai primesc tot anul. Acum am un proiect prin care vreau să asfaltez tot satul Horezu, deci nevoie de bani este”, a spus primarul din Turcineşti, Vasile Gogălniceanu.

ZERO

Potrivit documentelor de la Trezoreria Gorj, orașele care nu au primit nimic în urma rectificării bugetare sunt Motru, Bumbești Jiu, Novaci, Țicleni, Tismana, iar comunele sunt Alimpești, Arcani, Bălănești, Bărbătești, Berlești, Bolboși, Bumbești Pițic, Ciuperceni, Crușeț, Dănciulești, Glogova, Godinești, Hurezani, Ionești, Jupînești, Lelești, Licurici, Mușetești, Samarinești, Săcelu, Schela, Stejari, Telești, Turcinești, Văgiulești, Vladimir.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: