Festivalul Berii aduce zeci de comercianţi pe Insuliţă

Autorităţile locale din Târgu Jiu au anunţat ieri că până acum sunt 15 terase de alimentaţie publică care doresc să ocupe spaţii pe Insuliţă având în vedere că de săptămâna viitoare începe Festivalul Berii.

Viceprimarul Adrian Tudor a precizat că patronii vor fi taxaţi cu câte 9 lei/metru pătrat/zi, aşa cum prevede hotărârea Consiliului Local în acest sens. „Festivalul Berii va începe pe 17 august şi va ţine până pe 23 august. În acest moment sunt 15 terase de alimentaţie publică care doresc să ocupe spaţii pe Insuliţă. Sunt 50 de mici comercianţi care au făcut solicitare că doresc să fie prezenţi la Festivalul Berii şi vom avea şi un parc de distracţii cu tiribombe, maşini, tobogane. Spectacolul va fi organizat de partenerii noştri de la Pepsi şi Ursus. Se va percepe o taxă stabilită de Consiliul Local, e vorba de 9 lei/mp/zi pentru suprafaţa ocupată. În funcţie de cât spaţiu doreşte, va fi taxat zilnic”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile au mai precizat faptul că pe tot parcursul festivalului, heliportul de pe Insuliţă nu va putea fi folosit. Pentru situaţiile de urgenţă, elicopterele vor trebui să aterizeze printre ruinele actualului stadion municipal. „Primăria Târgu Jiu a anunţat toate instituţiile abilitate că în perioada 16-24 august, pe Insuliţa de pe Jiu desfăşurându-se acest festival, heliportul situat pe Insuliţă nu mai poate fi folosit. Elicopterele vor ateriza pe terenul numărul 3 din incinta Stadionului Municipal. Eu sper să nu fie folosit acest stadion. Este o procedură care a mai fost folosită şi nu a creat probleme până în acest moment. Spectacolul va fi oferit de sponsori, nu punem niciun fel de presiune pe bugetul local”, a precizat viceprimarul Tudor.

Festivalul se încheie duminică, 23 august, cu un spectacol susţinut de Ruby, Nicole Cherry şi Vescan.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: