O mie de prieteni alături de Dorin Filip, pe ultimul drum

Primarul din Rovinari, Dorin Filip, a fost înmormântat marţi, la Cimitirul din satul Botorogi, comuna Dăneşti. Cortegiul funerar a fost condus de zece preoţi şi aproape o mie de persoane. Au participat membri ai familiei, prieteni, apropiaţi, personalităţi publice şi curioşi. Familia a cerut discreţie, astfel că jurnaliştii au luat imagini de la depărtare. Apropiaţii familiei şi ai primarului Filip au purtat tricouri cu chipul său.  

Dorin Filip a fost condus pe ultimul drum de aproape o mie de persoane, din familie, prieteni, dar şi persoane cu care a colaborat în cei 11 ani de activitate la primăria Rovinari. În mulţime au fost văzuţi, fie la cimitir, fie acasă, Ion Călinoiu - preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Florin Cârciumaru - primarul din Târgu Jiu, Ciprian Florescu - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, subprefectul Sorin Arjoca, Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti, Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, Constantin Bobaru, primarul din Sadu, Ionel Manţog, fost preşedinte de partid, Viorel Caragea, fostul comandant al Poliţiei Gorj, deputata Niculina Mocioi şi mulţi, mulţi alţii.

coroane

De la înmormântare nu a lipsit nici Liviu Andrei, fostul prefect de Gorj şi actualul subprefect al Capitalei. Acesta era finul lui Filip. El a declarat că este devastat de decesul lui Dorin Filip, considerând că a rămas fără un frate. La înmormântare au participat şi primari din alte judeţe, pe care Filip îi cunoştea datorită implicării sale în organizaţiile primarilor de oraşe. Unii dintre cei prezenţi vorbeau inclusiv despre condiţiile în care acesta a fost găsit mort, sâmbătă, la hotelul din Tulcea. Din spusele medicilor, primarul nu mai avea nicio şansă să supravieţuiască, indiferent dacă era cineva cu el sau dacă era dus la spital. El  suferea de pancreatită cronică. Din discuţiile celor prezenţi la înmormântare, Filip ar fi murit sâmbătă dimineaţă, înţepenind pur şi simplu în momentul în care îşi punea un tricou pe el.

inmormantare_filip

Circulaţia pe drumul dintre Târgu Jiu şi Ţicleni a fost oprită mai mult de un sfert de oră ca urmare a trecerii cortegiului funerar. De asemenea, uliţa de la strada principală până la biserică era plină pe o parte şi pe alta cu aproape o sută de coroane. Biserica din Botorogi este foarte mică şi au intrat doar familia şi cei apropiaţi, ceilalţi rămânând în curte. De asemenea, pentru ca toţi cei prezenţi să audă slujba au fost instalate boxe în curtea bisericii. Slujba a fost oficiată de zece preoţi. Dorin Filip avea 56 de ani.

inmormantare_filip_2

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: