Primarii gorjeni, mai săraci decât subalternii

Câţiva primari din judeţul Gorj s-ar putea considera defavorizaţi din punct de vedere financiar şi asta pentru că au subalterni care câştigă lunar ceva mai mult decât ei. Înainte de tăierea sporurilor se pare că situaţia aceasta se întâlnea în mai toate primăriile din judeţ, acum însă primarii pot răsufla uşuraţi pentru că sunt în top.

Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, pare să fie singurul care mai are încă un salariu mai mic ca al subalternilor lui în timp ce alţi primari spun că situaţia a revenit la normal odată cu tăierea sporurilor. Administratorul public din Turceni ia mai mult cu aproximativ două milioane decât primarul oraşului deşi, în organigramă, funcţia acestuia este între primar şi viceprimar. „Ce pot să vă spun că administratorul public are salariu mai mare ca al meu şi cred că şi secretarul. El are o funcţie undeva între mine şi viceprimar, poate fi ordonator de credite. Eu iau 2.800 de lei şi el cred că ceva peste 3.000 de lei. Nu mai ştiu nici eu sigur că eu iau banii pe card”, a declarat Ion Iordache, primarul oraşului Turceni.

La Leleşti, primarul răsuflă uşurat şi asta pentru că tăierea sporurilor l-au pus pe el în vârful ierarhiei salariilor. „Păi înainte de tăierea sporurilor, secretarul şi contabilul aveau mult mai mare ca mine, aveau să zic aşa cam 7.800 de lei. Acum eu am cel mai mare salariu din primărie, ei sunt sub mine”, a declarat Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti. Chiar dacă nu este un lucru deloc de neglijat, sunt şi primari care spun că nici nu au idee dacă au cel mai mare salariu din primărie sau sunt alţii care îi depăşesc. De exemplu, primarul din Câlnic spune că nici nu s-a uitat pe salariile angajaţiilor lui. „Nu ştiu ce să vă spun, nu am idee pentru că sincer nici nu m-am uitat dacă are vreunul salariul mai mare ca al meu”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul localităţii Câlnic.

Cele mai mici salarii se întâlnesc însă la Bumbeşti Piţic, după cum afirmă însuşi primarul, şi asta pentru că este primărie de gradul III. „Vă spun sigur că Bumbeşti Piţic are cele mai mici salarii din judeţ pentru că este primărie de gradul III”, a declarat Ion Pienaru, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: