Primarii gorjeni, neinteresaţi de casele lui Udrea

Primarii nu s-au îngrămădit să depună cereri pentru obţinerea de finanţare în cadrul programului „Renaşterea satului românesc”. Astfel, în doar 29 din cele 70 de localităţi gorjene vor fi construite case pentru specialişti.

Dacă primarii comunelor Padeş, Drăguţeşti şi Bustuchin au solicitat fonduri pentru construirea a multor case decât prevede programul guvernamental „Renaşterea satului românesc”, în alte localităţi precum Borăscu, Dănciuleşti, Cătunele, Mătăsari precum şi multe altele primarii nu au solicitat fonduri Guvernului nici măcar pentru construirea unei singure locuinţe pentru specialişti. „Am specialişti în comună, dar nu am teren pe care să construiesc case pentru ei, aşa că nu am depus cerere la Prefectură pentru a primi bani de la Guvern”, a spus Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti. Primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, susţine însă că nu va trebui să construiască astfel de locuinţe întrucât nu sunt specialişti navetişti. „Nu este în localitate niciun medic, profesor sau orice alt specialist care să facă naveta din localităţi foarte îndepărtate, mulţi sunt din Târgu Jiu nu este un efort financiar prea mare să decontezi transportul, eu am discutat cu ei precum şi cu consilierii locali şi am căzut de acord că nu e cazul la noi să face astfel de case”, a precizat acesta.

Prefectul Judeţului Gorj, Liviu Andrei numeşte asta dezinteres total. „Nu există „nu am teren“. Dacă eram în locul acestor primari aş fi făcut tot posibilul să găsesc o soluţie, e strigător la cer ca specialiştii să facă naveta atâta timp cât statul le oferă o locuinţă”, a precizat prefectul Liviu Andrei. Prin programul „Renaşterea satului românesc” Guvernul acordă fiecărei primării fonduri pentru construirea a 10 locuinţe pentru specialişti din orice domeniu care nu au domiciliu în localitatea unde lucrează.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: