Primarii gorjeni nu-şi mai recuperează din salariu cheltuielile electorale

Situaţie mai mult decât hilară la Gorj, unde primarii s-au răzvrătit regretând că au ales scaunul de şef al unei comune pentru care au împărţit mult zahăr şi ulei în campanie, după ce le-au fost micşorate salariile. Primarii din Gorj sunt supăraţi că au rămas fără sporuri, astfel încât unora dintre, ei salariile le-au fost reduse cu mai mult de jumătate. Edilii localităţilor gorjene susţin că această măsură este ilegală de vreme ce ei au obţinut sporurile prin hotărâri judecătoreşti.

Mai toţi primarii din Gorj se plâng de faptul că au rămas cu amărâte de salarii de circa 20 de milioane de lei, după ce toate sporurile le-au fost eliminate. „Eu aveam indemnizaţie stabilită prin lege şi am câştigat în instanţă spor de dispozitiv de 25% şi spor de dificultate, ţinând cont că primarul îndeplineşte şi funcţia de preşedinte a legii proprietăţilor. Şi ţinând cont de această situaţie eu cred că era drept ca noi primarii să primim aceste sporuri. Am pierdut în jur a 20 de milioane de lei vechi, o pierdere destul de mare ţinând cont de munca depusă. Am mai rămas doar cu 19 milioane de lei vechi”, declară Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Primarul din Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, regreta la un moment dat că a ales să fie primar, fiind foarte nemulţumit de salariu.

Primarii spun la unison: E ilegal

De aceeaşi părere este şi primarul oraşului Motru, care susţină că „Au fost reduse absolut toate sporurile. 75% din salariu va dispărea odată cu noua salarizare fără sporuri. Luam în jur de 6.000 de lei în mână, dar acuma nici nu ştiu cât o să primesc că nu am primit încă salariul”, declară Dorin Hanu.

Edilii din Gorj susţin că eliminarea tuturor sporurilor este o măsură ilegală, având în vedere că au fost câştigate prin hotărâri judecătoreşti. „sporul pe care îl voi pierde la salariu, dacă hotărârile judecătoreşti pot fi anulate de un act normativ, ceea ce nu mi se pare în regulă, ca o hotărâre să fie astfel anulată, este sporul de dispozitiv, care reprezintă 25%. Nu e mult, dar e ceva”, declară Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu. Acesta este susţinut şi de Florin Pavel, primarul din Peştişani, care este de părere că „nu se poate ca drepturile câştigate prin hotărâri judecătoreşti să fie anulate aşa, cum vor ei”.

Cu aceeaşi situaţie se confruntă şi personalul de la primării, care mulţi dintre ei au rămas doar cu salariul minim pe economie. „Măsura este una groaznică. Pentru mine ca pentru mine, că totuşi mai îmi rămâne o sumă rezonabilă, dar funcţionarii primăriei foarte mulţi au rămas cu salarii de sub 1000 de lei. În proporţie de peste 60% sunt în această situaţie”, mai spune Dorin Hanu, edilul din Motru.

Cele mai importante sporuri tăiate sunt cele de dispozitiv şi de dificultate, care odată încasate duceau şi la o dublare ale salariilor primarilor din Gorj.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: