Primarii gorjeni, supăraţi că nu l-au întâlnit pe Traian Băsescu

Primarii gorjeni care au participat la întâlnirea organizată de Asociația Comunelor din România (ACoR) s-au întors cu un gust amar de la ședințe. În mare parte, aceștia sunt nemulțumiți de faptul că foarte mulți din miniștrii care și-au anunțat prezența nu au mai venit ulterior. Primarii au ratat ocazia de a-l mai vedea și pe președintele Traian Băsescu pentru că acesta nu a mai binevoit să vină la întâlniri. Una peste alta, doar trei miniștri au fost alături de primarii de comune din România.

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, este primul care și-a manifestat nemulțumirea față de atitudinea miniștrilor. Acesta a spus că întâlnirea de anul acesta i-a lăsat un gust amar și asta pentru că nu l-a putut asculta decât pe ministrul Gabriel Berca și pe ministrul Agriculturii, Stelian Fuia. ”Întâlnirea în sine a fost una benefică pentru toți primarii pentru că s-au discutat problemele legislative, problemele cu care ne confruntăm noi primarii. Însă, am plecat cu amărăciune de acolo pentru că nu e posibil ca din tot guvernul să participe doar doi miniștri. Nici președintele nu și-a făcut timp de noi, a avut treburi mai importante”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Nemulțumire

Un alt primar care a fost prezent la întâlnirea anuală a Asociației spune că se aștepta la o prezență mai numeroasă și din partea miniștrilor dar și din partea comunelor membre. ”Mă așteptam să vină măcar majoritatea din cei care și-au anunțat prezența . Dar, pot să spun că nici la nivel de membrii, prezența nu a fost una ridicată. Este păcat pentru că noi, primarii, trebuie să avem un cuvânt de spus atunci când reprezentăm interesele unei comunități”, a spus Ion Andronescu, primarul din Dănciulești.

MODERAT

Ceva mai moderat în declarații a fost primarul din Hurezani, Gheorghe Cîrstea, cel care se ocupă de conducerea filialele județene. ”Programul miniștrilor nu-l facem noi. Eu cred că s-au discutat lucruri foarte importante pentru administrația publică locală”, a declarat Cîrstea.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: