Primarii i-au păcălit la bani pe asistaţii social

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au luat toate primăriile din judeţ la controlat pentru a verifica în ce condiţii se lucrează cu asistaţii sociali de pe legea 416. La toate cele 15 primării verificate până acum au fost depistate probleme, iar două dintre ele, Logreşti si Cruseţ, au fost amendate contravenţional. Asistaţii primeau mai puţin bani pentru că aşa calculau angajaţii primăriei.

Inspectorii ITM  Gorj au dispus amendarea primăriilor Cruşeţ şi Logreşti cu câte 500 de lei fiecare pentru ca nu au respectat prevederile de acordare a ajutorului social pe legea 416. Primarul din Cruşeţ, Viorel Drăguşin,  susţine că de aceste probleme se ocupă o singură persoană, iar pentru că sunt foarte mulţi, angajatul primăriei nu face faţă volumului de muncă şi ar mai fi nevoie de cineva. Primăria Cruşeţ are peste 200 de persoane care primesc ajutor social pe legea 416.

Plătesc amenda din buzunar

Pentru că nu sunt bani la bugetul primăriei, Viorel Drăguşin, primarul din localitate a dispus ca toţi angajaţii să pună mână de la mână şi să achite datoria, aşa că fiecare angajat a dat cât a avut şi au plătit amenda în 48 de ore, la jumătate. „A dat fiecare bani. De la primar, până la ultimul angajat din primărie. Este greşeala noastră, noi să o suportăm. Nu am putut să-l lăsăm doar pe cel care se ocupă de asistaţi să plătească, pentru că nu este doar vina lui. Avem destul de multe persoane care beneficiază de ajutorul social pe legea 416, iar el este singur”, declară Viorel Drăguşin, primarul din Cruşeţ. Nereguli au fost depistate la toate cele 15 primării verificate, însă în cazul celorlalte au fost aplicate doar avertismente. „În ultimele trei săptămâni am verificat 15 primării din judeţul Gorj, iar la fiecare dintre ele am depistat nereguli. Vom continua seria controalelor la toate primăriile din judeţul Gorj în perioada următoare”, declară Simona Dumitraşcu, inspector şef adjunct ITM Gorj.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: